İdari Personelin Yer Değişikliği İçin Toplanan İmzalar YÖK’e İletildi!

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, yükseköğretim kurumlarında çalışan idari personelin diğer yükseköğretim kurumlarına isteğe bağlı yer değişikliği, mazeret durumuna bağlı yer değişikliği ve becayiş (karşılıklı yer değiştirme)...

Bu kapsamda Genel Merkez Yöneticilerimiz; 2022-2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme ve 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme hükümlerinde, idari personelin yükseköğretim kurumları arasında yer değişikliği talebinde bulunabilmeleri için çalışma yapılacağının belirtildiğini, buna rağmen bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadığını ifade etti.

Üniversitelerde görev yapan memurların da, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine tâbi olarak çalıştığını, ancak diğer kurumlarda kendileriyle aynı görevi yerine getiren memurların yararlandığı yer değişikliği hakkından mahrum kaldığını söyleyen Genel Merkez Yöneticilerimiz; bunun Anayasa ile güvence altına alınan aile birliğinin korunması ile ilgili 41. Maddeye ve herkesin, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu bildiren 56. Maddeye aykırı olduğunu söyledi.

İdari personellerin yer değiştirmelerine imkân sağlayan tek hukuki düzenlemenin “kurumlar arası nakil” olarak görüldüğünü söyleyen Genel Merkez Yöneticilerimiz, ancak nakil işlemlerinde de personelin öncelikle kendisini talep edecek kurum aramak zorunda kaldığını ifade etti. Genel Merkez Yöneticilerimiz sözlerini “İdari personel bir kurum bulduğu takdirde de kendi üniversitesinden muvafakat almak mecburiyetindedir. Ancak bu muvafakat her zaman verilmediğinden mağduriyetler yaşanmaktadır” şeklinde sürdürdü.

Genel Merkez Yöneticilerimiz, bir yandan idari personelin yükseköğretim kurumları arasında yer değişikliği işlemlerini düzenleyen belirli bir mevzuat ve takvimin bulunmaması, diğer yandan kurumlar arası nakil için muvafakat şartı aranması nedeniyle yer değişikliğinin tamamen rektörlerin inisiyatifine bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, yaşanan mağduriyetlere son verilmesi konusunda YÖK’ün bu imzaları dikkate almasını ve nakil sorununa çözüm üretmesini istedi.

YÖK’e Yazdığımız Yazı İçin Tıklayınız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

AKADEMİK Haberleri