İmralı Görüşmesi Komisyona Taşındı: Tutanak Özeti Okundu

TBMM Milli Dayanışma Komisyonu, İmralı’da üç parti temsilcisinin yaptığı görüşmeye ilişkin tutanak özetini dinledi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, görüşmenin tamamen MİT kontrolünde gerçekleştiğini açıkladı.

İmralı görüşmesi Komisyon toplantısında: Tutanak özeti okundu

TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, 19. toplantısında, üç siyasi parti temsilcisinin 24 Kasım’da İmralı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda yaptığı görüşmeye ilişkin tutanak özetini ele aldı.

Görüşme tamamen MİT tarafından organize edildi

Toplantıda açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, komisyon üyelerinin sorularını yanıtladı.
Kurtulmuş, İmralı ziyaretinin tüm aşamalarının MİT tarafından planlandığını ve görüşmenin yine MİT kontrolünde gerçekleştiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“TBMM’den hiçbir stenograf görüşmede yer almadı. İmralı’ya gidişler tamamen MİT tarafından organize edildi. Bu süreç daha önceki uygulamalarla da uyumludur.”

“Hiçbir siyasi konu gizlenmeyecek”

Kurtulmuş, görüşmede ele alınan tüm genel ve siyasi içeriklerin eksiksiz biçimde komisyonla paylaşılacağını vurguladı.
Üç milletvekilinin de görüşmelerde konuşulan siyasi konuların komisyonda aktarıldığını teyit ettiğini belirtti.

“İmralı’da konuşulup da burada saklanacak tek bir siyasi konu olmayacaktır.”

Komisyon 51 üyeden hiçbir şeyin saklanmadığını vurguladı

Kurtulmuş, daha önce yalnızca bazı bakanlarla yapılan toplantıların kapalı yürütüldüğünü hatırlatarak, bu toplantının şeffaf şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.

Tutanak özeti komisyona okundu

TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bozkurt, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirilen İmralı görüşmesine ilişkin tutanak özetini komisyonda okudu.

Okumanın tamamlanmasının ardından Numan Kurtulmuş toplantıya son verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri