Koncuk: Torba Yasa Kamu Çalışanlarına Uygun Değil!

GENEL BAŞKAN KANAL B’DE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kanal B Tv’de yayımlanan “GÜNCEL” programına konuk oldu.

KONCUK:BU TORBA YASA KAMU ÇALIŞANLARINA UYGUN BİR YASA DEĞİLDİR

Çalışma hayatı ve Eğitim hayatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Koncuk, Torba yasa içerisinde TBMM’de görüşülen 657 sayılı Devlet Memurluğu Yasası’nda yapılması planlanan değişikliklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Koncuk, “TBMM’nin kuruluşunu esas aldığımızda biz 93 yıllık mazisi olan bir devletiz. Bu 93 yıl içerisinde ciddi bir hiyerarşik yapı oluşturulmuş. Bu ülkeye yönetenler edinilen tecrübelerle demişler ki, Müsteşar olmak için, kamuda 12 yıl çalışmış olmak lazım. Genel Müdür olmak için 10 yıl çalışmış olmak lazım. Daire Başkanı olmak için 8 yıl çalışmak lazım gibi birtakım şartlar konulmuş ve bu hizmetlerin bir kısmının kamuda geçmesi lazım demişler. Şimdi diyelim ki, Sağlık Bakanlığı’na bir Müsteşar atayacaksınız. Bu müsteşarın Sağlık alanında bir tecrübesinin olması gerek ki, bu alanda hizmet edebilsin. Sağlık çalışanlarının  problemlerinden haberdar bir insan olsun. Milli Eğitim Bakanlığı’na bir müsteşar atayacaksınız bu alanda bir mazisi olsun. Hadi Milli Eğitimde değil, en azından başka bir Bakanlıkta belli bir tecrübesi olsun. Şimdi ise serbest piyasada, özel sektörde çalışan birisi Üniversite mezunu ise, 5 yıllık çalışma şartını da tamamlamışsa, her hangi bir bakanlığın Müsteşarı ya da Genel Müdürü olabilecek. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Bu yapılan 2 milyon 600 bin kamu çalışanına bir hakarettir. Sizin içinizden birini bulamıyorum, özel sektörden getireceğim diyorlar. Bütün kamu çalışanları bunu görmelidir. Bunun adı kadrolaşmadır. Torba yasa içerisinde mutabakata vardığımız konular gündeme getirilmemiştir.  Bu torba yasa kamu çalışanlarına uygun bir yasa değildir” dedi.

KONCUK: TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM EDENLER MESLEĞE GERİ DÖNDÜRÜLMEMELİ

28 Şubat sürecinde meslekten atılanların yeniden mesleğe döndürülmesi konusuna da  değinen Genel Başkan Koncuk, bunun kabul edilebilir yaklaşım olduğunu ifade ederken bu noktada doğabilecek bir sıkıntının da altını çizdi. Koncuk, “Elbette o dönem meslekten atılan kamu çalışanlarının yeniden dönmesi noktasında bizim bir itirazımız olmaz. Ancak, bu konuda belli sınırlamalar da olmalıdır. O dönem PKK terör örgütüne yardım ve yataklık eden, bu ülkenin milli birlik ve bütünlüğüne kast eden ve meslekten atılanlar da bu kapsam içinde yer alacaksa biz bu konuda tepkimiz ortaya koyarız” dedi.

KONCUK: NABİ AVCI SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN HAREKETE GEÇMELİ

Eğitim alanında yaşanan  sıkıntılara da değinen Genel Başkan İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı eleştirdi. Nabi Avcı’nın Bakanlıkla ilgisi alakası olmayan işlerle uğraştığının altını çizen Genel Başkan İsmail Koncuk, Avcı’nın,  Bakanlıktan bihaber olduğunu söyledi. Koncuk, çözülmesi gereken onlarca problem için Bakan Nabi Avcı’yı harekete geçmeye çağırdı.

KONCUK:ALINAN BU KARAR GARİBAN ÇOCUKLARININ EĞİTİM HAKKININ GASPIDIR

YBO’ların kapatılacağına dair çıkan haberleri de değerlendiren Genel Başkanımız İsmail  Koncuk, “gerekçe olarak bölücü örgütün teşkilatlanması ve propogandasının yapılması gösteriliyor. Bu yalan ve yanlış bir bilgidir” dedi. Koncuk, “YBO’lardan en çok rahatsız olan Pkk terör örgütüdür. BDP’li vekillerin YBO’larla ilgili yaptığı birçok konuşma var. Pkk terör örgütü yıllardır, kürt çocukları YBO’larda Türkleştiriliyor diyerek bir propoganda yapmaktadır. Ayrıca Hakkari’de terör örgütü YBO’lara saldırdı ve okulları yaktı. Şimdi Hükümet YBO’larda terör örgütü teşkilatlanıyor diye açıklama yapıyor. Bu kocaman bir yalandır. Bu kapatılma kararı maalesef adına çözüm denilen bize göre iser ihanet sürecinde  Pkk terör örgütüne verilen bir sözdür. YBO’ların kapatılması pkk’nın bir talebinin daha yapılaması sonucunu doğuracaktır. Bu kararı alanları kınıyorum, YBO’lar kapatılmamalıdır. Eski Milli Eğitim Bakanı ve AKP sözcüsü Hüseyin Çelik YBO mezunudur, neden konuşmuyor. Alınan bu kararla gariban çocuklarının eğitim hakkı gasp edilmektedir.”  dedi.

 

Programı izlemek için tıklayınız

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri