LGS’de dikkat çeken değişiklik: Beslenme paketi detayı ortaya çıktı

MEB, LGS’de bu yıl ilk kez uygulanacak beslenme paketi için veli onayını zorunlu hale getirdi. Öğrencilere sınav arasında sağlıklı gıda desteği verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında bu yıl ilk kez uygulanacak önemli bir düzenlemeyi duyurdu. Buna göre merkezi sınav sırasında öğrencilere verilecek beslenme paketleri için veli onayı zorunlu hale getirildi.

Başvurular başladı, kritik tarih 10 Nisan

LGS başvurularının 23 Mart itibarıyla e-Okul sistemi üzerinden alınmaya başlandığı belirtildi. Başvuru süreci 10 Nisan’a kadar devam edecek.

Sınava katılım ise isteğe bağlı olacak.

Sınav arasında beslenme desteği verilecek

Bu yıl ilk kez uygulanacak sistem kapsamında, sınavın birinci ve ikinci oturumu arasındaki 45 dakikalık arada öğrencilere beslenme paketi sunulacak.

Hazırlanan paketlerin, öğrencilerin sınav performansını destekleyecek ve enerji ihtiyacını karşılayacak şekilde uzman görüşleri doğrultusunda oluşturulduğu ifade edildi.

Veli onayı olmadan paket verilmeyecek

En dikkat çeken detay ise beslenme paketinin otomatik olarak dağıtılmayacak olması.

Veliler, e-Okul üzerinden başvuru sırasında karşılarına çıkan ekranda paket içeriğini inceleyerek çocuklarının bu hizmetten yararlanmasını isteyip istemediklerini belirtecek.

Ayrıca velilerden, çocuklarının bu ürünleri tüketmesinde herhangi bir sağlık sorunu olmadığına dair onay da alınacak.

Paket içeriği açıklandı

Öğrencilere verilecek beslenme paketinde sağlıklı ve pratik ürünler yer alacak.

Paket içerisinde:

kuru meyveli yulaf bar, kuru üzüm, ceviz ve su bulunacak.

Bu içeriklerin, öğrencilerin sınav arasındaki kısa sürede ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamaya yönelik hazırlandığı belirtildi.

Özel gereksinimli öğrenciler için ek düzenleme

MEB, özel gereksinimli öğrenciler için de ayrı uygulamalar planladı.

Görme yetersizliği bulunan öğrenciler için gerekli başvurular yapılması halinde uygun sınav ortamı sağlanacak ve bu öğrencilere 20 dakika ek süre verilecek.

Öğrencilere sınav tavsiyesi

Yetkililer, sınava hazırlanan öğrencilere özellikle ders kitaplarına odaklanmaları, öğretmenlerin anlattıklarını takip etmeleri ve MEB’in sunduğu dijital platformlardaki içeriklerden yararlanmaları tavsiyesinde bulundu.

Sınav detayları netleşti

LGS merkezi sınavı 14 Haziran’da yapılacak.

  • İlk oturum saat 09.30’da başlayacak ve 75 dakika sürecek
  • İkinci oturum saat 11.30’da başlayacak ve 80 dakika sürecek
  • İki oturum arasında 45 dakika ara verilecek

Sınav sonuçları 10 Temmuz’da açıklanacak, tercih işlemleri ise 13-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri