MEB de denetim UNİCEF ve AÇEV’e kaldı

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün web sayfasında yayınlanan habere göre Okul Öncesi Eğitime Yönelik Denetim Sisteminin Güncellenmesi Toplantısı” gerçekleştirilmiştir

 

Toplantının açılış konuşmalarını MEB Müsteşar Yardımcısı Sayın Salih ÇELİK, Temel Eğitim Genel Müdürü Sayın Funca KOCABIYIK, UNICEF Türkiye Temsilcisi Sayın Dr. Ayman ABULABAN ve AÇEV’in Genel Müdür Yardımcısı Sayın Hilal KUŞÇUL yapmışlar. Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Abdülkadir KAYA ve teknik uzmanları, MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı temsilcileri, MEB, UNICEF ve AÇEV’in teknik uzmanları ve akademisyenler katılmış. Denetim Sistemi Güncelleme çalışması kapsamında ihtiyaçların tespitini takiben çok sektörlü faaliyet planının hazırlanması ile toplantı son bulmuş.

 

Hayırlı, uğurlu olsun! Bu tür toplantılara STK’ların ve tüm paydaşlarım katılması güzel ancak  denetim sisteminin güncellenmesi gibi önemli bir konuda toplantı yapılırken konunun asıl muhatabı olan il eğitim denetmenleri, eğitim denetenleri başkanları veya denetmenleri temsilen  Müfettişler Derneği  gibi bir STK’nın toplantıya davet edilmemesi esefle karşılanacak bir durumdur.

 

Alan uzmanı olmayan bürokratlar ile ülke gerçeklerinden bihaber danışmanlarının getirdiği sistemlerin uygulamada birçok sorun doğurduğunu, bu nedenle sık sık değişiklik yapılması gerektiğini herkes bilmektedir.

 

Şayet Okul öncesi eğitim kurumlarının denetim sistemini Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü,  AÇEV veya UNİCEF yapılandıracaksa o zaman okul öncesi eğitim kurumlarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlayalım olsun bitsin.

 

Müfettişler Derneği

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri