MEB Şubat ataması yapmıyor, yapamıyor

1 milyona yakın öğretmen adayı Şubat ataması beklerken ve her yıl Şubat'ta atama yapılacağı belirtilmişken 2017 Şubat'ta atama yapılmıyor. En erken atama 2017 KPSS'den önce veya Referandumdan önce olacak? İşte tepkiler!

2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik için başvurular 14 Mart itibarı ile başlayacak ve 21 Mayıs 2017 itibarı ile de Genel Kültür, Genel Yetenekve Eğitim Bilimleri sınavları gerçekleştirilecek. 2016 yılında KPSS sınavına giren öğretmen adayları aradan 9 aydan fazla süre geçmesine rağmen halen atama takviminin netleşmesini bekliyor. Geçtiğimiz yıl açıklanan ve atamaların artık bir düzene girmesi gerekliliğine vurgu yapan Bakanlık kendisi kurala uymayarak Şubat ataması ile ilgili halen takvimi netleştirmedi.

Atama takvimi hiçbir zaman net değil! Takvim şuan itibarı ile netleşse dahi Şubat 2017'de başvuruların alınması, tercihlerin yapılması ve atamaların gerçekleşmesi imkansız. Milli Eğitim Bakanlığı sus pus bir şekilde sadece müfredata yoğunlaşmış durumda ve müfredatı uygulayacak öğretmenler için çaba sarf etmemekte.

Öğretmen ihtiyacı ne kadar? 100 bin net açık olduğunu söyleyen Bakanlık yetkilileri neden atama konusunda bu kadar net değiller! Atama bekleyen aday sayısı formasyon verilen öğretmen sayısının ikiye katlanmasıyla 1 milyona yaklaştığı belirtildi. Her yıl emekli olanlarla da açık hiç kapanmamakta ve yıllardır 100 bin olan açık bir türlü kapanmamaktadır.

Ücretli mevsimlik ücretmenler! Ücretli öğretmenlik sistemi ile mevsimlik öğretmen alımı gerçekleştiren MEB eğitim-öğretim için neden bu kadar basit bir atama takvimini geciktiriyor. Şubat atamasının olacağını ve sayının da yeterli olmasa dahi 30 bin olduğunu çok kez dile getiren yetkililer sanki hiç böyle bir durum yokmuş gibi yapmaları atama bekleyen 100 binlerin umudunu bir kez daha kırdı.

2017 KPSS öncesi mi atama? 2017 KPSS sınavına 4 aydan az bir süre kaldı. Ama 2016 KPSS puanı ile atananlar neredeyse sınavdan 9 hatta 10 aydan daha fazla bir süre geçtikten sonra atamalar için başvuracaklar. Atanacaklar demiyoruz, çünkü atama için milyonluk başvuru olacak ama alım bu atamada 30 bin olacak mı çok merak ediyoruz!

Sözlü mü KPSS mi önemli? Mülakat sistemi ile de zaten KPSS'nin önemi azalmıştı. Verilen baraj puanı ile başvuru yapan öğretmen adayları sözleşmeli öğretmenlik için branşlar bazında KPSS puan üstünlüğüne göre sınava KPSS'nin ardından sözlü mülakata alındılar ve sözlü puanı ile KPSS puanı ortalaması sonucu atamalar yapıldı. 10 dakikalık mülakat öğretmen adayının sınavının güvenirliliğini ve geçerliliğini ne kadar etkiledi yorumsuz!

Öğretmenin mağduriyeti AÖ-AS (Atama Öncesi-Atama Sonrası)? KPSS, Mülakatla da bitmiyor sorun! Asli öğretmenlik sonuçları da 2016 yılı için bildiğiniz üzere dün açıklandı. Aday öğretmenler bir kez daha ücret yatırarak yazılı sınava alındılar ve ardından bir sözlü mülakat daha! Bakanlık açıklamasa da mülakat sonucu elenenler de bulunuyor ve başarısız olan öğretmenin görev yeri değişecek. 1 yıl daha başarısız olan aday meslekten çıkarılacak.

Öğretmen adaylarına ve öğretmenlere bu kadar zorlama neden yapılıyor anlaşılmış değildir. Umarız Şubat'ta olmadı ama referandum öncesi ciddi bir sayı ile atama gerçekleştirilir. Hiç olmadı 2017 KPSS öncesi atama yapılacağı kesin falan sayı muallak! Öğretmenlerin mağduriyetleri üniversiteyi bitirmeleri ile başlıyor, atama öncesi artıyor, atama sonrası halen devam ediyor. Umarız Bakanlık müfredat kadar uygulayıcıları için de çaba gösterir.

mymemur.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri