Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen ve okul yöneticilerini yakından ilgilendiren önemli bir süreci başlatıyor. Mart ayı mesleki çalışma döneminin ardından “Faaliyet Değerlendirme” süreci için geri sayım başladı.
Kritik tarih: 22 Mart
Önceki uygulamalar dikkate alındığında, değerlendirme ekranlarının 22 Mart itibarıyla MEBBİS sisteminde açılması bekleniyor. Uzmanlar, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için öğretmenlerin en geç 23 Mart’ta sistemi kontrol etmesi gerektiğini vurguluyor.
Herkes değerlendirme yapamayacak
Bu süreçte dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan biri ise katılım şartı. Sadece Mart dönemi mesleki çalışmalara tam katılım sağlayan öğretmen ve yöneticiler değerlendirme yapabilecek.
Eğitimi eksik tamamlayanların sistemde değerlendirme ekranını göremeyeceği belirtiliyor.
MEBBİS üzerinden adım adım işlem
Değerlendirme formunu doldurmak isteyen öğretmenlerin aşağıdaki adımları izlemesi gerekiyor:
MEBBİS’e kişisel şifre ile giriş
Hizmet İçi Eğitim modülüne tıklama
“Faaliyet Değerlendirme” ekranına giriş
Formu doldurup onaylama
Süreci kaçıranlar dikkat
Değerlendirme sürecinin belirli bir takvim dahilinde yürütüleceği ve sürenin kaçırılması durumunda işlem yapılamayabileceği ifade ediliyor.
Bu nedenle öğretmenlerin MEBBİS sistemini düzenli kontrol etmesi büyük önem taşıyor.