Memurlara Ödenen Fazla Çalışma Saat Ücreti Artırılmalı

Bilindiği üzere, kamu kurum ve kuruluşlarında memurlara fazladan çalıştığı sürelere karşılık olarak saat başına fazla çalışma ücreti ödenmekte veya her sekiz saatlik süreye karşılık bir gün izin hakkı verilmektedir.

Bilindiği üzere, kamu kurum ve kuruluşlarında memurlara fazladan çalıştığı sürelere karşılık olarak saat başına fazla çalışma ücreti ödenmekte veya her sekiz saatlik süreye karşılık bir gün izin hakkı verilmektedir. 2018 Yılı Bütçe Kanunu’nda yapılan düzenleme ile de bu ücret  saat başı 1,97 TL ile 2,08 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Memurlara fazla çalışma karşılığında saat başı olarak ödenen bu ücret günümüz şartlarına göre ihtiyaçları karşılamamaktadır. Ücret miktarı saat başına çok düşük miktarda olup bu ücretin günümüz ekonomik şartlarına göre artırılması gerekmektedir. Memurlara insan onuruna yakışır düzeyde ücret verilmesi gerekmektedir.

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşları fazladan çalışılan sürelere karşılık ücret ödemediği takdirde memurlara fazladan çalışılan her sekiz saate karşılık bir gün izin hakkı verilmektedir. Bu iznin süresi ise yıl içerisinde on günü geçememektedir.

Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan kadrolarında çalışan memurlara fazladan çalıştırılan sürelere karşılık olarak;

1-Fazla çalışma sürelerine karşılık ödenen saat başı ücret miktarının artırılması,

2-Fazla çalışma sürelerine karşılık ücret ödemesi veya izin kullanımı konusunda memurlara tercih hakkı verilmesi konularında gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ettik.

İlgili yazımız için tıklayınız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri