Motorinde dev indirim beklentisi: 14,55 TL'lik geri çekilme gündemde

Akaryakıtta zam sonrası bu kez indirim beklentisi öne çıktı. Sektör kaynaklarına göre motorinde 14,55 TL, benzinde 1,61 TL indirim gündemde.

8 Nisan'da akaryakıta gelen zamların ardından piyasada bu kez sert bir indirim beklentisi oluştu. Sektör kaynakları, 10 Nisan 2026 Cuma gününden itibaren motorinin litre fiyatında 14,55 TL, benzinde ise 1,61 TL seviyesinde indirim öngörüldüğünü aktardı.

8 Nisan Çarşamba günü motorine 7,80 TL, benzine ise yaklaşık 60 kuruş zam yapılmıştı. Ancak kısa süre içinde yön değiştiren piyasada, özellikle petrol fiyatlarındaki hızlı düşüş sonrası yeni bir fiyat ayarlaması beklentisi öne çıktı. Benzer bilgiler farklı yayınlarda da yer alırken, indirimin kesinleşmesi için piyasa verilerinin izlenmeye devam ettiği belirtiliyor.

Motorinde 14,55 TL indirim beklentisi

Sektör temsilcilerinden gelen bilgilere göre, motorin grubunda litre başına 14,55 TL’lik indirim ihtimali değerlendiriliyor. Bu seviyedeki bir geri çekilme, son günlerde peş peşe gelen artışların ardından pompaya önemli bir rahatlama olarak yansıyabilir.

Benzinde de düşüş sinyali

Motorinin yanı sıra benzin fiyatlarında da aşağı yönlü hareket bekleniyor. Sektör kaynaklarının paylaştığı bilgilere göre benzinde litre başına 1,61 TL’lik indirim öngörülüyor. Bu gelişmenin hem bireysel sürücüler hem de taşımacılık sektörü açısından maliyet baskısını bir miktar hafifletebileceği ifade ediliyor.

Fiyatlar piyasa koşullarına göre netleşecek

Uzmanlar, akaryakıt fiyatlarındaki değişimlerin henüz kesinleşmediğini ve nihai tablonun küresel petrol fiyatları, döviz kuru ile uluslararası gelişmelere bağlı olarak şekilleneceğini vurguluyor. Nitekim haberlerde, petrol fiyatlarının kısa süre içinde 110 dolar seviyesinden 94 dolar bandına gerilediği ve bunun indirim beklentisini güçlendirdiği aktarılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri