Mustafa İslamoğlu'ndan Bakan Avcı'ya çağrı

Mustafa İslamoğlu, öğrencilerin sorularına Kur'andan cevaplar verdiği için disiplin cezası verilen öğretmen Savaş için Bakan Nabi Avcı'ya çağrıda bulundu

Savaş Ören adlı bir öğretmen, öğrencilerin sorularına Kur'an'dan cevaplar verdiği için ilk olarak hakkında 2013 yılında soruşturma açıldı. Hakkında, "Sünneti inkar ediyor, peygamberi ve büyük zatları küçümsüyor" şayiası yayıldı. Müfettişler sırf öğrencilerine Kur'an'ın mesajlarından bahsetti diye bir öğretmeni öğrencileri karşısında suçluymuş gibi muamele yaptı. Öğretmen Savaş Ören, böyle bir şeyin olamayacağını, her şeyden önce bir Müslüman olduğunu, peygamberi küçümsemenin kişiyi imanıyla karşı karşıya getireceğini, bu isnadın tarafına yöneltimiş bir iftira olduğunu söyledi. O yıl söz konusu soruşturma sonuçsuz biçimde rafa kaldırıldı.

2014'te aynı konuyla ilgili Savaş Ören hakkında tekrar soruşturma açıldı. Aynı tiyatro tekrar yaşanırken, öğrencileri öğretmenlerini savunan ifadeler vermişlerdi. Savaş Ören'e bu kez öğrencilerine Kur'an'ın ana mesajlarını, Sünnet'in güzel örnekliğini anlattığı için "kınama" cezası verildi.

2015 Nisan ayı içersinde tekrar hakkında, "imanın şartının beş olduğunu, kaderi kabul etmediği, müfredat dışına çıktığı, sünneti kabul etmediği ve bunu sınıflarda anlatarak öğrencilerin kafalarını karıştırdığı" şeklinde tekrar şikayet üzere bir soruşturma daha açıldı.

Yaşanan bu olay üzerine, Mustafa İslamoğlu, geçtiğimiz günkü Cuma hutbesini savaş Ören hocaya ayırdı. İslamoğlu, Bakan Nabi Avcı'ya çağrıda bulunarak uydurulmuş din anlayışına sahip mülki amirin yönlendirmesi ile zulmedilen öğretmene sahip çıkılmasını istedi.

İşte İslamoğlu'nun açıklamaları

www.memurlar.net

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri