O hain 2 asker ve 4 polisi şehit etmiş

Tunceli'de Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'u şehit eden ve önceki gün yakalanan teröristin 2 asker ve 4 polisin şehit edilmesi olaylarını planladığı ve katıldığı öğrenildi.

Tunceli'de Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'u şehit eden ve önceki gün yakalanan teröristin 2 asker ve 4 polisin şehit edilmesi olaylarını planladığı ve katıldığı öğrenildi.

Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'u şehit eden terör örgütü PKK'lı teröristin de aralarında olduğu 5 kişilik grubu Tunceli'den Kahramanmaraş'a kadar İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) takip ettiği, hazır bekletilen özel timin operasyon düzenlediği ortaya çıktı. O teröristin, daha önce de 4 farklı olayda 2'si asker 4'ü polis 6 güvenlik görevlisini şehit edilmesi olaylarını planladığı ve katıldığı öğrenildi.

Önceki gün, Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesi Barış Mahallesi, Bulutpınarı kırsalında, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda 2'si ölü 1'i yaralı 5 terörist ele geçirilmişti. Teröristlerden yaralı olarak ele geçirilenin "Azad Çüngüş" kod adlı Gürbüz Topçu'nun 2012 yılında Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'u şehit ettiği ortaya çıkmıştı.

BAŞSAVCININ KATİLİ TERÖRİST, 6 GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ DE ŞEHİT ETMİŞ

Elazığ'da tedavi altında olan Başsavcının katili teröristin ise suç dosyası kabarık çıktı. Terörist Topçu'nun başsavcının şehit edilmesi olayı dışında 2010 yılında 2 askerin şehit edilmesi, 2012 , 2015 ve 2016 yıllarında ise 4 polisin şehit edilmesi olayında yer aldığı belirlendi. Bölgede bir çok eylemde de aktif rol oynadığı öğrenilen teröristin, güvenlik güçleriyle girdiği bir çatışmada yaralı kurtularak kaçtığı tespit edildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri