ÖĞDER EĞİTİM KONFERANSLARINA DEVAM EDİYOR

ÖĞ-DER EĞİTİM KONFERANSLARINA DEVAM EDİYOR

 

Şuurlu Öğretmenler Derneği, ÖĞ-DER her yıl geleneksel hale gelen Uluslararası Eğitim Konferansları’nın bu yıl üçüncüsünü düzenliyor. Önceki yıllarda düzenlenen söz konusu konferanslara eğitim çevrelerinin yoğun ilgi gösterdiği bilinirken, bu sene düzenlenecek olan konferanslara aynı ilginin artarak devam edeceği belirtiliyor.

ÖĞ-DER tarafından bu yıl yine organize edilecek olan “Emperyalizmin eğitim yoluyla zihinsel ve kültürel ifsadı’ konulu Uluslararası Eğitim Konferansı 15-31 Mart tarihleri arasında, ülke genelinde 13 ilde yapılacak. Ankara, İstanbul, Adana, Diyarbakır, Ş.Urfa,  Trabzon, Eskişehir, Konya, Sivas, Hatay, Aksaray, Sakarya ve Kayseri’de yapılacak olan bu konferanslara ÖĞ-DER davetlisi yurt içi ve yurt dışından Profesör ve Doçent düzeyinde toplam 13 akademisyen katılıyor.

Simültane tercümelerin yapılacağı eğitim konferanslarına yabancı konuşmacı olarak; Prof. Dr. Muhammed Azmi Abdül HAMID Malezya İslam Teşkilatları Danışma Konseyi (MAPIM) Genel Sekreteri, Doç. Dr. Arshi KHAN, Aligarh İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi (HİNDİSTAN), Prof. Dr. Shaikh  Abdul  MABUD, Cambridge İslam Akademisi Başkanı (İNGİLTERE), Prof. Dr. Ataullah Sıddıki Edinburgh Üniversitesi Öğretim Üyesi ,Modern Dünya İslami Araştırmalar Merkezi (İNGİLTERE), Dr. Rukiye Rüstempur , El Zehra Üniversitesi Öğretim Üyesi (İRAN),Dr. Atiye Navarchi , El Zehra Üniversitesi Öğretim Üyesi ( İRAN) katılıyor.

 

Yerli konuşmacı olarak ise; Prof.Dr.Arif ERSOY, Esam Genel Sekreteri , Prof.Dr. Oya AKGÖNENÇ, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi ,Prof.Dr.Sencer İMER, Aksaray Üniversitesi İİBF Dekanı, Prof.Dr.  Talip ÖZDEŞ, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ,Prof.Dr. Memduh GEZİCİ,Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi ,Prof.Dr. Hasan Bacanlı, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitimde Psikolojik Hizmetler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Doç.Dr. Ensar NİŞANÇI, Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi katılacak.

 

ÖĞ-DER ‘in organize ettiği “Emperyalizmin eğitim yoluyla zihinsel ve kültürel ifsadı’ konulu Uluslararası  Eğitim Konferans’ında  “Sömürgeci Eğitim ve Öze Dönüş, Milli Eğitim Adı Gibi Milli Olmalı, Müfredat Yoluyla Nesillerin Dinden Koparılması, Önce Ahlak ve Maneviyat, Manevi Eğitim, Nesiller Muhafazası Ancak Kur’an İle Olur, Besmeleli Eğitim Hayra Ulaştırır” gibi konular da işlenecek. ÖĞ-DER’in düzenlediği bu büyük organizasyonun büyük ilgiyle izleneceği belirtiliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberleri