Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik - Öğretmenlere zorunlu hizmet affı

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 18/06/2023 tarihli resmi gazete'de yayımlandı.

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik

1- Pictes öğretmenlerinin süreleri hizmet puanına eklenecek

2- Öğretmenlere zorunlu hizmet affı getirildi

Bugünkü (18.06.2023) resmi gazetede yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/06/20230618-5.htm
- yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimine yönelik Bakanlık tarafından yürütülen projelerde öğretici/öğretmen veya rehber danışman olarak geçirilen süreler" ibaresi eklenmiştir.

Bu düzenlemeye göre Pictes öğretmenlerinden MEB kadrolu atananlara Pictes'de geçen süreleri hizmet puanı olarak eklenecek.

-Yapılan bir başka değişiklik ise 16.06.2023 itibarıyla MEB'de kadrolu olarak çalışmakta olan öğretmenlerin zorunlu hizmet görevleri kaldırılarak zorunlu hizmetten muaf sayılmışlardır.

MEB'den bu aşamadan sonra beklenen; öncelikle deprem bölgesi olmak üzere tüm zorunlu hizmet bölgelerine/kurumlarına yönelik teşvik uygulamasına geçilerek zorunlu hizmet bölgelerinde öğretmen sorununun çözülmesi, bu bölgede çalışmakta olanların yapılacak teşviklerden yararlandırılması düzenlenmesidir.

Maksut BALMUK
Öğretmen

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Yusuf Tekin'den Öğretmenlere Zorunlu Hizmet Affı Müjdesi!

MEB PERSONEL Haberleri