Öğretmenin Nöbet Ücreti Alamayacağı Durumlar

Öğretmenin nöbet ücreti alamayacağı durumlar! Öğretmenler hangi durumlarda nöbet ücreti alamaz. Kimler nöbet ücreti alamaz. Hangi öğretmenler nöbet ücreti alamaz. Nöbet ücreti alamayan öğretmen. Nöbet ücreti şu durumlarda ödenmez.

Kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan 3. dönem toplu sözleşme metni uyarınca içerisinde bulunduğumuz haftadan itibaren nöbet ücreti ödenmeye başlanacak.

Öğretmenler ilk kez, tuttukları nöbet için ücret alacaklar.

Esasen “Toplu Sözleşme Mutabakat Metni”ndeki nöbet ücreti ile ilgili 22. madde irdelendiğinde öğretmenlere hangi durumlarda ve hangi günlerde nöbet ücreti ödenip ödenmeyeceği çok açık. İşte o madde;

Örgün eğitim kurumlarında ek ders ücreti MADDE 22- (1) “Örgün eğitim kurumlarında (mesleki eğitim merkezleri dâhil) ders yılı süresi içinde eğitim ve öğretimin fiilen yapıldığı normal çalışma günleri için ilgili mevzuatına göre kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere, 2016 yılında haftada 2 saati ve 2017 yılında ise haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenir.” Maddede vurgulanan “eğitim ve öğretimin fiilen yapıldığı normal çalışma günlerinde öğretmenin fiili olarak” nöbet tutması. Bu durumda kar tatilleri, milli bayramlar görevli ve idari izinli olunan günlerde öğretmene nöbet ücreti ödenmez. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri