Öğretmenler E Okula Not Girişi Yapacaklar mı?

Öğretmenler E Okula Not Girişi yapacak mı? Milli Eğitim Bakanlığının önce uzaktan eğitimi uzatma ve sonrasında sınavların da ertelenmesi kararını almasının ardından bir çok öğretmen not girişi yapıp yapmayacakları konusunda kafa karışıklığı yaşıyor.

Milli Eğitim Bakanlığının önce uzaktan eğitimi uzatma ve sonrasında sınavların da ertelenmesi kararını almasının ardından bir çok öğretmen not girişi yapıp yapmayacakları konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. 

MEB 25 aralıkta yayınladığı resmi yazıda Yüz yüze sınavların iptal etmesinin ardından karne dağıtımının da ertelendiğini açıklamıştı. 

Bir çok il ve ilçeden ulaşan öğretmenler e okula girişler konusunda  sorularını bize iletiyorlar.

Öğretmenlerin sordukları sorular arasında e okula öğrenci devam devamsızlık, okuduğu kitapların sayısı , davranış notları öğretmen görüşü gibi girişler de yapılacak mı?

Öğretmenler verdikleri performans notlarını girecekler mi?

Devamsız öğrencilere ne işlem yapılacak?

Belirsizlikler nedeniyle notları girmesek daha mı iyi olur? ....gibi bir çok soruyu iletiyorlar.

MEB 25 Aralıkta yayınladığı resmi yazıda  öğretmenlerin girdikleri notların geçerli olduğunu, henüz girmedikleri notların da e okula girilmesini istemişti. 

Ayrıca, geçtiğimiz günlerde MEB yönetmelik değişikliğine giderek, önceden yönetmelikte yer alan "uzaktan eğitim yapılan dönemlerde sınavla değerlendirme yapılmaz" şeklindeki maddede değişikliğe gidilerek "Birinci fıkrada yer verilen gerekçelerle yüz yüze yürütülmekte olan eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verildiği durumlarda, uzaktan eğitim yapılabilir. Ancak uzaktan eğitimde puanla değerlendirme yapılmaz." hükmü kaldırılmıştı.

MEB'in not girişleri ve devam devamsızlık ile karne bilgileri ile ilgili önümüzdeki günlerde detaylı açıklama yapması bekleniyor. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri