Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan öğretmenler için yeni e-sınav görevlendirme başvuruları erişime açıldı. Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde ilçeden ilçeye değişkenlik göstermekle birlikte, öğretmenlerin başvurabileceği ortalama 10 farklı e-sınav görevi bulunuyor.
E-Sınav Merkezlerinin Sayısı Neden Arttı?
Yazılı sınavların büyük bölümünün elektronik sisteme entegre edilmesiyle birlikte, Türkiye genelindeki e-sınav merkezlerinin sayısı da bu doğrultuda önemli ölçüde artırıldı. Merkez sayısındaki bu büyümeye paralel olarak, sınavlarda görev alacak öğretmen ihtiyacı da her geçen dönem genişliyor; bu da öğretmenler için ek gelir elde edebilecekleri düzenli bir görevlendirme fırsatı doğuruyor.
Görev Almak İçin Sertifika Şartı Aranıyor
E-sınavlarda gözetmen veya salon başkanı olarak görev almak isteyen öğretmenlerin, öncelikle "E-Sınav Uygulama Sorumlusu" sertifikasına sahip olması gerekiyor. Bu yetkiyi kazanabilmek için öğretmenlerin, MEB bünyesinde düzenlenen e-sınav uygulama sorumlusu kursunu başarıyla tamamlamaları ve kurs sonunda yapılan sınavda geçer not almaları şart koşuluyor. Sertifikası bulunmayan öğretmenlerin bu görevlere başvuru yapması mümkün olmuyor.
Başvuru Takvimi Sıkı: Son Tarih 30 Temmuz
Ağustos ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek sınavlar için takvim netlik kazandı. 3-9 Ağustos tarihleri arasında yapılacak e-sınavlarda görev almak isteyen öğretmenlerin, başvurularını en geç 30 Temmuz'a kadar tamamlamış olmaları gerekiyor. Bu kısa süre nedeniyle sertifikalı öğretmenlerin başvuru işlemlerini geciktirmeden yapması öneriliyor.
2026 Yılı E-Sınav Görev Ücretleri
Süreçte görev alacak öğretmenlere ödenecek güncel net ücretler şu şekilde açıklandı:
- E-Sınav Salon Başkanı: 2.048 TL
- E-Sınav Gözetmeni: 1.890 TL
Görev almak isteyen sertifikalı öğretmenler başvurularını MEBBİS sınav işlemleri modülü üzerinden gerçekleştirebiliyor.