26 Haziran Cuma günü karnelerin dağıtılmasıyla sona erecek eğitim öğretim yılının ardından sene sonu seminerlerinin yapılıp yapılmayacağı gündeme geldi. Karne tarihinin hemen ardından yaz tatilinin başlayacak olması, mesleki çalışmaların takvimine ilişkin soru işaretleri oluşturdu.
Mesleki çalışmalar için sadece iki gün kalıyor
Mevzuata göre öğretmenlerin yaz tatili 1 Temmuz itibarıyla başlayacak. Bu durumda 2025-2026 eğitim öğretim yılının sonunda sene sonu mesleki çalışmalar için 29 ve 30 Haziran tarihlerinin kaldığı belirtiliyor.
Sürenin yalnızca iki günle sınırlı olması, seminerlerin klasik formatta düzenlenip düzenlenmeyeceği konusunda tartışmalara neden oldu.
Eğitim çevrelerinde farklı senaryolar konuşuluyor
Eğitim camiasında, mesleki çalışmaların tamamen iptal edilebileceği ya da çevrim içi veya farklı bir uygulama modeliyle gerçekleştirilebileceği yönünde değerlendirmeler yapılıyor. Ancak konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.
Kararın en geç haziran ayının üçüncü haftasında netleşmesi bekleniyor. Öğretmenler ise yaz tatili öncesinde yapılacak son düzenlemeyi yakından takip ediyor.