Esenler Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde ilçedeki 70 okulun tamamını Akıllı Şehir ve Afet Koordinasyon Merkezi’ne entegre etti. Yapay zeka destekli kameralarla okulların 7/24 izlenmesini sağlayacak sistemle öğrencilerin okul içi ve çevresindeki güvenliğinin artırılması hedefleniyor.
Esenler’de yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okulların güvenliğine yönelik dikkat çeken bir proje hayata geçirildi.
Esenler Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen çalışma kapsamında ilçedeki 70 okulun tamamı, Akıllı Şehir ve Afet Koordinasyon Merkezi bünyesinde oluşturulan güvenlik ağına dahil edildi.
Projeyle birlikte eğitim kurumlarının güvenlik kameraları merkezi bir sistem üzerinden takip edilebilecek.
70 okul güvenlik ağına dahil edildi
Esenler sınırlarında bulunan 70 okulun tamamının sisteme entegre edildiği belirtildi.
İlçede 1.291 cadde, sokak ve parkı kapsayan güvenlik ağıyla bağlantılı olarak çalışan sistem sayesinde, okulların yalnızca bina içerisinde değil, çevrelerinde ve giriş-çıkış saatlerinde de güvenlik açısından takip edilmesi amaçlanıyor.
Yapay zeka destekli kameralar kullanılıyor
Proje kapsamında eğitim kurumlarına yapay zeka destekli özel kameralar yerleştirildi.
Bu kameralar aracılığıyla okullardan alınan görüntülerin merkezi sistem üzerinden anlık olarak takip edilmesi planlanıyor. Böylece olası güvenlik sorunlarına daha hızlı müdahale edilmesine yönelik bir altyapı oluşturulması hedefleniyor.
Çalışmanın Esenler Belediyesi'nin yanı sıra İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı iş birliğiyle tamamlandığı aktarıldı.
Hedef öğrencilerin güvenliğini artırmak
Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte devreye alınan sistemin temel hedeflerinden biri, öğrencilerin okul çevresindeki güvenliğini güçlendirmek.
Merkezi takip sistemi sayesinde okul çevrelerinin daha etkin biçimde izlenmesi ve güvenlik ekiplerinin ihtiyaç halinde daha hızlı hareket edebilmesi amaçlanıyor.
Başkan Göksu: Esenler’i en güvenli ilçeler arasına taşıyacağız
Projeye ilişkin değerlendirmede bulunan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ilçenin güvenlik alanındaki çalışmalarını ileri taşımayı hedeflediklerini belirtti.
Göksu, entegre güvenlik sistemiyle suç oranlarının azaltılmasına katkı sağlanmasının yanı sıra afet ve kriz durumlarında hızlı müdahaleyi mümkün kılacak bir kentsel altyapının da oluşturulduğunu ifade etti.
Esenler Belediyesi, bu sistemle ilçeyi Türkiye’nin en güvenli ilçeleri arasında konumlandırma hedefini de ortaya koydu.
Sabah