Özel okul desteği ek yerleştirme sonuçları

Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanan sonuçlara göre, toplamda 14 bin 48 kontenjan için ek yerleştirme işlemi, il kontenjanları ve puan üstünlüğü göz önünde tutularak yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim ve Öğretim Desteği ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı.


destek almaya hak kazanmıştır. 11 Eylül 2015 tarihinde yapılan yerleştirmede kullanılmayan 1.840 kontenjan ile kayıt takviminde yerleştirildiği özel okula kayıt işlemi yapmayan 12.208 öğrencimiz yerine toplamda 14.048 kontenjan için ek yerleştirme işlemi, il kontenjanları ve puan üstünlüğü göz önünde tutularak yeni bir başvuru ve tercih alınmadan önceki tercihler geçerli olmak kaydıyla yapılmıştır. Buna göre; okul öncesine 642, ilkokula 4.523, ortaokula 3.904 ve ortaöğretime 4.979 olmak üzere toplam 14.048 öğrenci destek kapsamında bir özel okula yerleştirilmiştir.

2015-2016 eğitim - öğretim yılında eğitim ve öğretim desteği için ayrılan 230.000 kontenjanın tamamı kullanılmış oldu. Eğitim ve öğretim desteği kapsamında ek yerleştirme sonuçlarına göre bir özel okula yerleştirilen öğrencilerin 22-30 Eylül 2015 tarihleri arasında yerleştirildikleri özel okula kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Bu tarihler arasında yerleştirildikleri özel okula kayıt işlemini tamamlamayan öğrenciler eğitim ve öğretim desteği haklarını kaybedecektir.

Yerleştirme sonuçlarına, http://ookgm.meb.gov.tr ve http://meb.gov.tr/ adreslerinden ulaşılmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri