Sinan Oğan: Kapı gibi mahkeme kararımız var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM'deki Parti Grup Toplantısı'nda, Sinan Oğan'ın genel başkanlığa aday olamayacağını, çünkü parti üyeliğinden atıldığını açıklamasına Sinan Oğan'dan yanıt geldi.

Oğan, "MHP üyeliğim üzerinden spekülasyon yapmak, delegelerin kafasını karıştırmak kimseye bir şey kazandırmaz. Elimizde de Anadolu tabiriyle kapı gibi mahkeme kararımız var" diye konuştu.

Sinan Oğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, genel başkanlık için aday olamayacağını açıklamasına Denizli'den yanıt verdi. Delegelerle iftar yemeği yemek için Denizli'ye gelen Oğan, değişim istediği için görevden alınan eski İl Başkanı Yasin Öztürk ve MHP Denizli eski milletvekillerinden Salih Erbeyin ile bir grup partili tarafından kalacağı otelin girişinde karşılandı. Daha sonra açıklama yapan Oğan, Genel Kurul'da kesin olarak aday olacağını, delegelerin kafalarının karıştırılmaya çalışıldığını söyledi. Sinan Oğan, şöyle devam etti:

"Hukuk fakültesinin birinci sınıfına giden öğrenciler de bilir ki; bir mahkeme kararı sonucunda karar eğer kesindir diye yazıyorsa, bu şu demektir: Temyize açık değil, kapalı demektir. Siz reddin temyizini Yargıtay'a götürebilirsiniz ama bu formaliteden ibarettir. 25. Sulh Hukuk Mahkemesi, bizim kararımızda, 'Bu karar kesindir' demiştir. Sinan Oğan, kesin bir kararla MHP'ye üyelik için geri kabul edilmiştir. İhraç kararı iptal edilmiş, demiştir. İhraç kararının iptal edilmesi demek, otomatik olarak bütün üyelik haklarını tekrar kazanmıştır demektir. MHP üyeliğim üzerinden spekülasyon yapmak, delegelerin kafasını karıştırmak kimseye bir şey kazandırmaz. Kaldı ki, olağanüstü genel kurul ve genel kurullarda, farklı uygulamalar olsa bile genel kurul gündeme hakimdir ve istediği kararı da oradan alabilir. Bizim kararımızda onu gerektirecek bir durum yok. Dolayısıyla kesin olarak parti üyesiyim ve elimizde de Anadolu tabiriyle kapı gibi mahkeme kararımız var."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri