Sivas'ta "Okullara Saldırı Olabileceği" Paylaşımı Yapan 17 Yaşındaki Öğrenci Gözaltına Alındı

Sivas’ta bazı sosyal medya hesaplarında “okullara yönelik saldırı olabileceği” yönünde paylaşımlar yapılması üzerine Valilik harekete geçti. Yapılan soruşturma sonucunda 17 yaşındaki 10. sınıf öğrencisi E.A. gözaltına alındı.

Sivas Valiliği, sosyal medya üzerinden “okullara yönelik saldırı olabileceği” iddialarını içeren paylaşımlar üzerine harekete geçti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen saldırılar sonrası hassasiyetle takip edilen paylaşımların incelendiği belirtildi.

Gözaltı İşlemi Emniyet ekiplerinin hızlı çalışması sonucu söz konusu paylaşımları yaptığı tespit edilen 2009 doğumlu E.A. (17 yaşında, 10. sınıf öğrencisi) ikametinde gözaltına alındı. Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gerçekleştirilen operasyon sonucunda öğrenci emniyetteki işlemlerine başlandı.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Vatandaşlarımızın sosyal medyada dolaşan ve halkımız arasında korku ve paniğe yol açabilecek asılsız paylaşımlar ile ses kayıtlarına itibar edilmemesi, yalnızca Valiliğimizce yapılan resmi açıklamaların dikkate alınması önemle rica olunur. İlimizde huzur ve güven ortamının korunmasına yönelik olarak kolluk kuvvetlerimiz ve ilgili tüm birimlerimiz 7/24 esasına göre teyakkuz halinde görevlerini sürdürmektedir.”

Valilik, il genelinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve gerekli tüm çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri