Soruşturmasız görevden alma geliyor

Meclis, torba yasası mesaisine yarın devam edecek. Gözler, hükümetin daire başkanı ve üstü yöneticiler ile polisleri görevden alınmasına imkan tanıyan maddede.

TBMM ya­rın­dan iti­ba­ren tor­ba ya­sa me­sa­isi­ne de­vam ede­cek. 82 mad­de­si ka­bul edi­len ya­sa­nın 318 bin ka­mu gö­rev­li­si­nin iş gü­ven­ce­si­ni elin­den alan 100. mad­de­si de Ge­nel Ku­rul­’da gö­rü­şü­le­cek. Mad­de­ye gö­re hü­kü­met ka­mu­da dai­re baş­ka­nı ve üs­tü yö­ne­ti­ci­ler ile em­ni­yet teş­ki­la­tın­da­ki yö­ne­ti­ci ve po­lis me­mur­la­rı­nı gö­rev­den ala­bi­le­cek.

Mah­ke­me­ler gö­re­ve ia­de ka­ra­rı ver­se bi­le ka­rar 2 yıl bo­yun­ca uy­gu­lan­ma­ya­cak. 2 yıl son­ra uy­gu­la­nır­ken de ka­mu gö­rev­li­le­ri es­ki gö­re­vi­ne de­ğil baş­ka bir gö­re­ve ve­ri­le­bi­le­cek. Gö­re­ve ia­de ile il­gi­li mah­ke­me ka­rar­la­rı­nı ye­ri­ne ge­tir­me­yen ka­mu gö­rev­li­le­ri hak­kın­da ce­za so­ruş­tur­ma­sı ve ko­vuş­tur­ma­sı ya­pı­la­ma­ya­cak. Ya­ni gö­re­ve ia­de ile il­gi­li mah­ke­me ka­ra­rı­nı uy­gu­la­ma­mak suç oluş­tur­ma­ya­cak.

MANTIK KURALLARINA AYKIRI

CHP mad­de­ye yap­tı­ğı iti­raz­da, bu hük­mün ida­re­ye ke­sin­leş­miş yar­gı ka­rar­la­rı­nı ata­ma iş­lem­le­rin­de iki yıl uy­gu­la­ma­ma öz­gür­lü­ğü­nü ka­zan­dır­dı­ğı­nı vur­gu­la­dı. “Ör­ne­ğin bir kı­sım po­lis mü­dür­le­ri gö­rev­le­rin­den alı­nıp bir baş­ka ile atan­dık­la­rın­da, yar­gı­ya baş­vu­rup yü­rüt­me­nin dur­du­rul­ma­sı ka­ra­rı alır­lar­sa, bu ka­ra­rı ida­re iki yıl bek­le­tip iki yıl son­ra üs­te­lik bir baş­ka ye­re ata­ya­rak uy­gu­la­ya­bi­le­cek. Bu­nu yar­gı ka­ra­rı­nın uy­gu­lan­ma­sı ola­rak ka­bul et­mek man­tık ku­ral­la­rı­na ay­kı­rı­” denildi.

HUKUK DEVLETİ ASKIDA

Bu mad­de ile Tür­ki­ye­’de ka­mu gö­rev­li­le­ri ara­sın­da fark­lı hu­kuk uy­gu­la­ma­la­rı­na ze­min ha­zır­lan­dı­ğı­na dik­kat çe­kil­di. Dü­zen­le­me ile hü­kü­me­tin is­ter­se yar­gı ka­rar­la­rı­nı ye­ri­ne ge­ti­re­cek, is­te­mez­se ye­ri­ne ge­tir­me­ye­ce­ği­ne dik­kat çe­kil­di. Ge­ti­ri­len dü­zen­le­me ile ör­tü­lü bir sı­kı­yö­ne­tim ilan edil­di­ği­ne vur­gu ya­pıl­dı. “Dü­zen­le­me ile hu­kuk dev­le­ti as­kı­ya alın­mak­ta­dır. Yar­gı ka­rar­la­rı­nın bağ­la­yı­cı­lı­ğı il­ke­si de­for­me edi­le­rek Ana­ya­sa­’nın 2. Mad­de­si­’n­de ta­nım­la­nan hu­kuk dev­le­ti il­ke­si yok sa­yıl­mış­tı­r” açık­la­ma­sı ya­pıl­dı.

MHP: MEMURLUK GÜVENCESİ YOK EDİLİYOR

MHP, mad­de­ye yap­tı­ğı iti­raz­da yar­gı ka­rar­la­rı­nın ye­ri­ne ge­ti­ril­me­si­nin ida­re­nin key­fi­ne bı­ra­kıl­dı­ğı­nı sa­vun­du. Me­mur­luk gü­ven­ce­si­nin yok edil­di­ği, ka­mu hiz­me­ti­nin ik­ti­dar hiz­me­ti­ne dö­nüş­tü­rül­dü­ğü, dev­let me­mu­ru­nun hü­kü­met me­mu­ru ha­li­ne ge­ti­ril­di­ği di­le ge­ti­ril­di.

So­ma fa­ci­ası­na yö­ne­lik ha­zır­la­nan ya­sa 150 mad­de­ye çık­tı. 82 mad­de­nin ka­bul edi­ldiği gö­rüş­me­lere CHP’li En­sar Ögü­t’­ün getirdiği kö­mür tor­ba­sı dam­ga­sı­nı vur­muş­tu.

ÇETİN ÇİFTÇİ-BUGÜN GAZETESİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri