Sözleşmenin feshine iptal kararı! 468 sözleşmeli personel işten çıkartılmıştı!

Adana İdare Mahkemesi, sözleşmesi süresi sonrasında, sözleşmenin uzatılmayarak fesih edilmesi işlemini iptal etti.

CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 31 Mart seçimleri sonrasında çok sayıda işçiyi işten çıkardı, bazı sözleşmeli personelin sözleşmelerini ise uzatmadı.

Açılan bir davada, idare mahkemesi heyeti oybirliğiyle, 5393'e tabi olarak çalıştırılan ancak sözleşmesi uzatılmayan personelin açtığı davada, personel lehine karar verdi.

Belediye yaptığı savunmada, belediyenin ekonomik durumunun yeterli olmadığını, 657'e göre görev yapan personelin sayı ve nitelik olarak yeterli olduğunu iddia etmiştir.

Mahkeme heyeti olayda, belediyeden davacının görev yaptığı süreçte ilgili ödül, başarı, ceza bilgileri, görev yaptığı kadronun cetveli ile hizmetine ihtiyaç kalmadığını ortaya koyan somut verilerin gönderilmesini istemiştir. Davalı idare olan Adana Büyükşehir Belediyesi, ilgili hakkında herhangi bir disiplin soruşturması olmadığını belirtmiştir. Mahkemeye heyeti bu cevabi yazı üzerine, davacının başarıs/yetersiz olduğuna veyahut hizmetine ihtiyaç kalmadığına dair davalı idarece sunulan hukuken geçerli ve itibar edilebilir somut bir tespit ve tutanak bulunmadığına dikkat çekerek, işlemi iptal etmiştir. 

kaynak: memurlar.net

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri