Şükrü Kolukısa'dan Serbest Kıyafet Uyarısı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Rize ve Trabzon şubeleri tarafından gerçekleştirilen ‘Teşkilat Eğitimi ve Motivasyon’ toplantısına katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, yaptırdıkları geniş çaplı bir ankette, öğretmenlerin yüzde 63’ünün kılık ve kıyafet yönetmeliğinin değişmesinden yana olduğunu ifade ederek, “Bazı öğretmenler özensizliklerini ve düzensizliklerini kılık ve kıyafet eylemimize dahil etmesin” dedi.

Şükrü Kolukısa, Rize ve Trabzon şubeleri tarafından gerçekleştirilen ‘Teşkilat Eğitimi ve Motivasyon’ toplantısına katıldı.

Sendika olarak Türkiye’de vesayeti deşifre ettiklerini belirten Kolukısa, “Dinden hesap sorma ve dindarlardan uzak durmanın modernleşme olmadığı, darbe çığırtkanlığı yapmanın vatanseverlik olmadığı, darbe çağrısı yapmanın bilimsellikle asla ifade edilemeyeceği, ay ışığında demokrasiye balyoz, millet iradesine ise kafesi layık görmenin bir suç olduğu çok net bir şekilde ortaya çıktı. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, bu vesayeti deşifre etti” şeklinde konuştu.



 

İdeolojik saplantılarımız yok

İdeolojik saplantıları olan bir sendika olmadıkları için Türkiye’nin tüm illerinde rahatlıkla teşkilatlanabildiklerini kaydeden Kolukısa, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğitim-Bir-Sen, ideolojik saplantıları olmayan bir sendikadır. Eğitim-Bir-Senlilerin pedagojik yönü her şeyin üstündedir. Biz pedagojiyi ıskalayan bir ideolojiye asla angaje olmadık. Çünkü bizim için aslolan eğitimdir ve bu ülkenin geleceğidir. O yüzden homojen ideolojiye saplanmış, kendisi gibi olmayanların asla barınamayacağı kısıtlı bir sendika değiliz. Biz hizmet üreten, vatanını ve milletini seven, birbirinin değerlerini hoşgörü ile karşılayabilen, diğer çalışanların da bizim hak ettiğimizi düşündüğümüz şeyleri emeği ölçüsünde hak ettiklerini düşünen bir sendikayız. O yüzden biz Türkiye’nin tüm vilayetlerinde varız. İlkeleri, değerleri kuşanan, milletini seven, ülkesine karşı vatandaşlık görevini yerine getiren, bu millet için ne yapacağı kaygısını taşıyan herkes ile bir araya gelebiliriz.”




Değerlerimize ihanet edenler karşılarında bizi bulur

Vesayeti deşifre ettikleri gibi ihaneti de ifşa edeceklerini vurgulayan Şükrü Kolukısa, “Dış güçlerin piyonu haline gelmiş, ülkenin mahrem alanlarını bir yerlere servis etmiş, yıllarca bu milleti uyutmuş ve aldatmış, dini kendisi için bir sömürü aleti haline getirmiş insanlarla bizim hiçbir zaman işimiz olmadı. Dün de olmadı, bugün de yok, yarın da olmayacak. Vesayeti deşifre etmek dünkü görevimizdi, ihaneti ifşa etmek de bizim bugünkü görevimizdir” diye konuştu.

Serbest kıyafet eylemimizi sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz

Darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliğine de değinen Kolukısa, yaptırdıkları geniş çaplı bir anketle öğretmenlerin yüzde 63’ünün serbest kıyafetten yana olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Kolukısa, şöyle konuştu:

“Tüm sendikaların serbest kıyafet konusunda bir eylem kararı var. Fiili olarak da biz bu kararı yaklaşık üç yıldır uyguluyoruz. Sonuç alıncaya kadar da devam edeceğiz. Zaten mevcut kılık ve kıyafet yönetmeliğine uyan öğretmen de neredeyse yok. Zaten öğretmenlerimiz bu yönetmeliği reddetmiş ancak bazı mülki idare amirleri bunu uygulamakta ısrar ediyorlar. Bu yönetmeliği uygulamayanlar değil, bu çağ dışı yönetmeliği uygulatmak isteyenler sorunludur. Çünkü uygulanabilir bir yönetmelik değildir. Favoriden bıyığa, ayakkabı topuğundan etek boyuna kadar tarif eden bir yönetmelik bugün uygulanabilir bir yönetmelik değildir. Okullarında öğretmen olduğunun fark edilmesini zorlaştıracak; düzensiz, nizamsız, tertipsiz bir kılık ve kıyafetin eylemimize katkısı olmadığı gibi, zaman zaman zararı da olmaktadır. Samimi olarak söylüyorum: Hiç kimse kendi özensizliğini ve düzensizliğini bizim kılık ve kıyafet eylemimizin içerisine dahil etmesin.”



 

İş güvencesi vazgeçilmezimizdir

İş güvencesinin olmazsa olmazlarından olduğuna dikkat çeken Kolukısa, “Malum yapının temizlenmesiyle ilgili elverişli bir zemin hazırlamak düşüncesi, kurunun yanında yaşı da yakmak fütursuzluğunu doğurabilir. Devletin içine sızarak kadrolara sinmiş virüslerin temizlenmesi için ülkenin büsbütün yakılması hiç akılcı değildir. Siyasi kamplaşmaların çetin çarpışmalara neden olduğu ülkemizde, yeri geldiğinde bahaneler delil muamelesi görür, masum insanlardan mağdurlar ordusu oluşur. Onun için kamu görevlilerinin iş güvencesine dokunulmasına asla sessiz kalmayız ve böyle bir girişime müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı.

Kolukısa, devletin istihdamı artırması, güvenceyi sağlaması, patron mantığıyla hareket etmek yerine kendi memuruna kol kanat germesi gerektiğini kaydetti.


Eğitim-Bir-Sen Rize Şube Başkanı Seyfettin Afacanlar, Trabzon 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Kara ve 2 No’lu Şube Başkanı Aykut Çanakçı’nın da birer selamlama konuşması yaptığı programlarda Sendika Uzmanı ve Genel Başkan Danışmanı Tarkan Zengin ‘Teşkilat Eğitimi ve Motivasyon’ konulu bir sunum yaptı. 
 



Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri