Takdir Teşekkür Hesaplama İle Belgenizi Öğrenin!

Okulların kapanmaya başladığı bu dönemde Takdir Teşekkür hesaplama işlemi oldukça revaçta. Öğrenciler e-Okul Takdir Teşekkür hesaplama yöntemi ile alacakları belgenin türünü öğrenmeye çalışıyorlar. Takdir teşekkür alma şartları nelerdir?

Okulların kapanmaya başladığı bu dönemde Takdir Teşekkür hesaplama işlemi oldukça revaçta. Öğrenciler e-Okul Takdir Teşekkür hesaplama yöntemi ile alacakları belgenin türünü öğrenmeye çalışıyorlar. Takdir teşekkür alma şartları nelerdir?

 

Takdir Teşekkür hesaplama sayesinde öğrenciler alacakları belgenin türünü öğrenmek için yıl  sonunu beklemek zorunda kalmıyor. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sonlarına geldiğimiz bugünlerde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettikleri konuların başında Takdir ve Teşekkür belgeleri geliyor. Her öğrencinin velisi kendi çocuğunun başarılı bir öğrenci olmasını ve bu başarısının ödüllendirilmesini istiyor. Eğitim kurumlarında başarılı notlar alan öğrenciler, Takdir ve Teşekkür belgeleri ile ödüllendiriliyor. 

Diğer öğrenciler ise derslerden aldığı notları yükselterek bu belgeleri almaya çalışıyor. Bu aşamalarda öğrenciler Takdir Teşekkür hesaplama yaparak belge almaya ne kadar yaklaştığını yahut belge alabiliyorsa hangi belgeyi alacağını öğrenme fırsatı buluyor. Böylece öğrenciler bu bilgi için yıl sonuna kadar beklememiş oluyor. Bu hizmeti en doğru alabileceğiniz yer ise e-Okul portalıdır. e-Okul veli bilgilendirme sistemine girerek sizde Takdir Teşekkür hesaplama işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz. İlköğretim'de 4, 5, 6, 7, 8. sınıflar ile liselerdeki 9, 10, 11. ve 12. sınıflar bu işlemi yapabiliyor. Bunun işin sizlerle paylaştığımız bağlantılardan faydalanabilirsiniz.

e-Okul Takdir Teşekkür hesaplama için tıklayın

TAKDİR - TEŞEKKÜR BELGESİ ALMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

Takdir teşekkür almanın şartları yönetmelikle belirlenmiştir. İlköğretim kurumları yönetmeliğinin 53. Maddesi konuyu şu şekilde tarif eder:

Ödüller ve ödüllerin verilmesi

MADDE 53 – (1) İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarının bütün sınıflarında puan ortalaması Türkçe dersinden  55.00, diğer derslerin her birinden 45.00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 olanlar "Teşekkür" EK-6, 85.00 puan ve yukarı olanlar "Takdir" EK-7 belgesi ile ödüllendirilir.

(2) İlköğretim kurumlarının tüm sınıflarında derslerindeki başarı durumuna bakılmaksızın;

a) Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak ilk beş dereceye giren,

b) Çeşitli sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerde üstün başarı gösteren öğrenciler "İftihar Belgesi" EK-8 ile ödüllendirilir.

c) İftihar Belgesi, ilkokullarda sınıf öğretmeninin teklifi ve okul yönetiminin kararı doğrultusunda, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ise öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulunca verilir.

ç) İftihar Belgesi, e-Okul sisteminin ilgili bölümüne işlenir. İlkokullarda okul yönetiminin olur tarih ve sayısı, ortaokullarda ise Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulunun toplantı tarih ve karar numarası belgenin tarih ve numarası olarak kabul edilir.

(3) İftihar Belgesiyle ödüllendirilenler, özel olarak yapılacak bir toplantı veya törende diğer öğrencilere duyurulur. Bu öğrencilerin adları ve fotoğrafları okulun internet sayfasında yayınlanır ve uygun bir yere asılır. Teşekkür ve Takdir Belgesiyle ödüllendirilenlerin belgeleri, sınıf veya şube rehber öğretmeni tarafından karne ile birlikte öğrencilere verilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri