Yeni ABD Başkanı, Biden'ın elektrikli otomobillere yönelik hedefini iptal etti ve kullanılmayan şarj fonlarını dondurdu.
Biden'ın yasal olarak bağlayıcı olmayan yüzde 50 hedefi Amerikalı ve yabancı otomobil üreticilerinin desteğini kazanmıştı .
Trump, bir idari emirle, 5 milyar dolarlık bir fondan araç şarj istasyonları için harcanmamış devlet fonlarının dağıtımını durdurduğunu söyledi , eyaletlerin 2035 yılına kadar sıfır emisyonlu araç kurallarını benimsemelerine yönelik muafiyetin sona erdirilmesi çağrısında bulundu ve yönetiminin bunu yapacağını söyledi.
Trump, Çevre Koruma Ajansı'ndan , federal emisyon kurallarına ve ABD Bakanlığı tarafından yayınlanan paralel kurallara uymak için otomobil üreticilerinin 2032 yılına kadar %30 ila %56 arasında elektrikli araç satmasını gerektirecek daha sıkı CO2 emisyon kuralları getiren kuralları gözden geçirmesini istemeyi planlıyor .
Trump emrinde, EPA tarafından Aralık ayında Kaliforniya'ya verilen ve eyaletin yalnızca benzinle çalışan araçların satışını 2035 yılına kadar sonlandırmasına izin veren muafiyeti iptal etmeye çalıştığını söyledi .
Yeni ABD Başkanı, EPA'nın "uygun olduğu durumlarda, benzinle çalışan arabaların satışını sınırlamak için uygulanan eyalet emisyon muafiyetlerine " son vermesi gerektiğine dikkat çekti. (Halk TV)