Trump’ın “Canavar”ı Ankara’da Görüntülendi: NATO Zirvesi Öncesi Dikkat Çeken Hazırlık

ABD Başkanı Donald Trump’ın “The Beast” olarak bilinen zırhlı makam aracı Ankara’ya getirildi. NATO Liderler Zirvesi öncesinde 1,5 milyon dolarlık Cadillac’ın akaryakıt istasyonunda görüntülenmesi gündem oldu.

Ankara’da düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi öncesinde başkentte güvenlik ve lojistik hazırlıkları hız kazandı. ABD Başkanı Donald Trump’ın zirve kapsamında kullanması beklenen başkanlık konvoyundaki araçlar Ankara’ya getirildi.

Kamuoyunda “The Beast” yani “Canavar” olarak bilinen ABD Başkanlık makam aracı, Ankara’da bir akaryakıt istasyonunda görüntülendi. Yaklaşık 1,5 milyon dolarlık maliyetiyle dikkat çeken Cadillac marka zırhlı aracın, zirve boyunca Trump’ın ulaşımında kullanılması bekleniyor.

Ankara’da 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi öncesinde, liderlerin güvenlik ve ulaşım planlamaları kapsamında yoğun hazırlık yapılıyor. Bu kapsamda ABD’ye ait askeri nakliye uçağıyla Trump’ın konvoyunda yer alacak araçların ve başkanlık helikopterine ait bazı parçaların Türkiye’ye getirildiği belirtildi.

“The Beast” olarak bilinen başkanlık aracı, dünya liderleri arasında en korunaklı makam araçlarından biri olarak gösteriliyor. Güvenlik nedeniyle teknik özelliklerinin tamamı açıklanmıyor. Ancak aracın ağır zırhlı gövdeye, yüksek güvenlikli camlara, özel iletişim sistemlerine ve acil durumlara yönelik donanımlara sahip olduğu biliniyor.

ABD başkanlarının yurt dışı ziyaretlerinde kullanılan konvoyda genellikle birbirine benzeyen birden fazla zırhlı araç yer alıyor. Bu uygulama hem güvenlik hem de yedekleme amacı taşıyor. Ankara’ya getirilen araçların da zirve programı boyunca ABD Başkanı’nın güvenli ulaşımı için hazır bekletileceği ifade ediliyor.

Zirve öncesinde Ankara’da yalnızca diplomatik trafik değil, güvenlik ve ulaşım tedbirleri de artırıldı. Farklı ülkelerden liderlerin katılacağı toplantı nedeniyle başkentte resmi konvoylar, güvenlik ekipleri ve lojistik sevkiyatlar dikkat çekiyor.

Trump’ın makam aracının Ankara’da yakıt alırken görüntülenmesi sosyal medyada da ilgi gördü. “Canavar” lakaplı aracın başkentte görülmesi, NATO Zirvesi öncesi hazırlıkların en çok konuşulan detaylarından biri oldu.

NATO Liderler Zirvesi kapsamında Ankara’ya gelecek liderlerin programları ve ikili görüşmeleri de yakından takip edilecek. Zirve öncesi yapılan hazırlıklar, başkentin önümüzdeki iki gün boyunca yoğun bir diplomasi trafiğine sahne olacağını gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri