TSK: 10 personelimiz hayatını kaybetti

Genelkurmay Başkanlığı İzmir Tersanesi'nde bilinmeyen bir sebeple yan yatan römorkör ile ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay, olayda 10 personelin hayatını kaybettiğini, 17 personelin ise yaralı olduğunu bildirdi.

Karşıyaka ilçesindeki askeri tersanede öğle saatlerinde kaza meydana geldi.

Alaybey Askeri Tersanesi'nde bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen, "TCG Değirmendere" adlı römorkör yan yattı.

ÖLENLERİN SAYISI 10'A YÜKSELDİ

1. İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan TCG DEĞİRMENDERE Römorkörünün havuzda "Dalış" esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yan yatmak suretiyle "alabora" olması sonucunda 10 personelimiz hayatını kaybetmiş; 17 personelimiz yaralı olarak kurtarılmıştır. Yaralıların sağlık durumları iyi olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

2. Olayla ilgili adli ve idari tahkikata başlanmıştır.

3. Müessif olayda hayatını kaybeden şehit personelimize Allah'tan rahmet, kederli aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı dileriz.

ÖLENLERDEN 8'İ ASKER, 2'Sİ SİVİL

Olayda hayatını kaybeden 10 kişiden 8'inin asker, 2'sinin sivil personel olduğu öğrenildi.

Bu arada olayın tanıkları herşeyin 20 saniyede olup bittiğini geminin yan yattığını söyledi.


İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu da çalışmaları yerinde izledi.

Bu arada yan yatan 'TCG Değirmendere' römorkörünün bulunduğu havuzda bir mayın tarama gemisinin daha bulunduğu ortaya çıktı. 'A6' adındaki bu geminin sorunsuz olarak suya indirildiği, ancak daha sonra denge sorunun ortaya çıktığı ve Değirmendere gemisini iki taraftan destekleyen ve 'takarya' adı verilen besleme takozlarının önce birinin kırıldığı, geminin hızla önce bu tarafa, ardından diğer takaryanın da kırılmasıyla diğer tarafa çok hızlı yattığı ifade edildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Genelkurmay Başkanlığı, TCG Değirmendere Römorkörü'nün alabora olması ile kaybolan bazı askeri ve sivil personeli kurtarma çalışmalarına devam edildiğini bildirdi.

Genelkurmay'dan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İzmir Tersanesi'nde havuzda bakımda olan TCG Değirmendere Römorkörü 23 Aralık 2013 tarihinde, havuzda dalış esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yatmak suretiyle alabora olmuştur. Söz konusu römorkör, planlı bakım faaliyeti için 27 Kasım 2013 tarihinden itibaren havuzda bulunmaktadır. Alınan ilk bilgilere göre; olay anında römorkörde bulunan bazı askeri ve sivil personelin kayıp olduğu belirlenmiş olup, kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır." denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri