Türk Eğitim-Sen'den özel eğitim öğretmenleri için yeni çalışma: İş yükü azaltılacak

Türk Eğitim-Sen yöneticileri, özel eğitim öğretmenleriyle bir araya gelerek çalışma hayatında yaşanan sorunları ve iş yükünün azaltılmasına yönelik çözüm önerilerini değerlendirdi.

Türk Eğitim-Sen, özel eğitim öğretmenlerinin çalışma hayatında karşılaştığı sorunların çözümü için istişare toplantısı gerçekleştirdi. Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Kabayel ve Hüsami Erten'in katılımıyla düzenlenen toplantıda öğretmenlerin sahadaki sorunları, çalışma koşulları ve iş yükünün azaltılmasına yönelik çözüm önerileri ele alındı.

Özel eğitim öğretmenlerinin sorunları masaya yatırıldı

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi'nde 6 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, özel eğitim öğretmenleriyle bir araya gelindi.

Toplantının temel gündemini öğretmenlerin çalışma hayatında karşılaştıkları güçlükler oluşturdu. Öğretmenlerin sorunlarının doğrudan kendilerinden dinlenmesi, görüş ve önerilerinin değerlendirilmesi ve okullardaki iş yükünün azaltılmasına yönelik çözüm yollarının ele alınması amacıyla gerçekleştirilen buluşmada kapsamlı istişare yapıldı.

"Öğretmenlerimizin talepleri bizim için kıymetli"

Toplantıda konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Kabayel, özel eğitim öğretmenlerinin önemli ve özveri gerektiren bir görev yürüttüğünü belirtti.

Kabayel, öğretmenlerin görüş, talep ve beklentilerinin sendika açısından önemli olduğunu ifade ederek, özel eğitim öğretmenlerinin karşılaştığı sorunların çözülmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesinin öncelikli konular arasında bulunduğunu söyledi.

Türk Eğitim-Sen olarak öğretmenlerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Kabayel, sahadan gelen talepler doğrultusunda çözüm üretmek ve öğretmenlerin haklarını savunmak için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

İş yükünün azaltılması için projeler geliştirilecek

Toplantının öne çıkan başlıklarından biri de özel eğitim öğretmenlerinin iş yükü oldu.

Genel Başkan Yardımcısı Hüsami Erten, özel eğitim öğretmenlerinin eğitim sistemi içerisinde önemli sorumluluklar üstlendiğini belirterek, öğretmenlerin daha iyi çalışma koşullarına kavuşması gerektiğini ifade etti.

Erten, sorunların çözümü ve öğretmenlerin mesleki itibarının güçlendirilmesi için ortak akıl ve istişare anlayışıyla hareket edeceklerini bildirdi.

"Sahadan gelen her görüşü değerli buluyoruz"

Öğretmenlerden gelen görüş ve önerilerin çözüm süreçlerine yansıtılacağını belirten Erten, özel eğitim öğretmenlerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve iş yüklerinin azaltılması amacıyla sendikal projeler geliştireceklerini açıkladı.

Erten, sahadan gelen taleplerin öğretmenlerin sesi olma noktasında önemli olduğunu vurgulayarak, özel eğitim öğretmenlerinin sorunlarının çözümü için çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

Özel eğitim öğretmenlerinin talepleri takip edilecek

Türk Eğitim-Sen, gerçekleştirilen istişare toplantısıyla özel eğitim öğretmenlerinin sahada yaşadığı sorunları doğrudan dinlediğini ve çözüm önerilerini değerlendirdiğini bildirdi.

Sendika yönetimi, öğretmenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, iş yüklerinin azaltılması ve mesleki itibarlarının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri