Türk Mühendislik Araştırma ve Eğitimi Dergisi Yayın Hayatına Başladı

Mühendislik Eğitimi ve Araştırmaları üzerine güncel, özgün ve nitelikli bilimsel çalışmalar yayımlayan uluslararası hakemli bir bilimsel derginin ülkemize ve Türk Dünyasına kazandırılması hedefiyle, “Türk Mühendislik Araştırma ve Eğitimi Dergisi” (TMAED)

Mühendislik Eğitimi ve Araştırmaları üzerine güncel, özgün ve nitelikli bilimsel çalışmalar yayımlayan uluslararası hakemli bir bilimsel derginin ülkemize ve Türk Dünyasına kazandırılması hedefiyle, “Türk Mühendislik Araştırma ve Eğitimi Dergisi” (TMAED) yayın hayatına başladı.

TÜRK EĞİTİM-SEN’in bilimsel yayın organı olan TMAED, Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere yılda iki sayı halinde elektronik ortamda ve basılı olarak yayımlanarak kütüphanelere dağıtımı yapılacak. TMAED’e, özgün araştırma makaleleri, derleme çalışmaları, kısa makale ve editöre mektup türü yayınlar kabul edilecek. Yazarlar tarafından, yayın dili olarak Türkçe veya İngilizce dillerinden biri tercih edilebilecek. Makale başvuruları hali hazırda www.tmaed.org web adresinden e-posta yoluyla yapılmakta olup makale şablonu, kayıtla ilgili formlar ve süreç bilgisine aynı adresten ulaşılabilmektedir.

Değerlendirme süreçlerinin hızlı ve objektif yürütülmesi için TMAED’de çift kör hakemlik sistemi uygulanacak ve kayıttan itibaren en geç 40 gün içinde ilk karar verilecektir. TMAED, tamamen açık erişimli bir dergi olup gönderilen yayınlardan herhangi bir değerlendirme ve başvuru ücreti alınmayacak, tüm basım masrafları TÜRK EĞİTİM-SEN tarafından karşılanacaktır.

TMAED, uluslararası olarak yayın hayatına başladı. Kıymetli bilim insanlarımızın katkılarıyla, SCI tarananlar listesine mümkün olan en kısa sürede dâhil olacaktır. Bu sebeple, yurtiçinden ve yurtdışından çok kıymetli bilim insanları dergimiz kurullarında ve hakem havuzunda yer almaktadırlar. Yayınlarınızda yapacağınız atıflarda dergimizde yayımlanan makaleleri dikkate almanızı ve değerli eserlerinizi yayınlanmak üzere dergimize göndermenizi istiyoruz. Sizlerin destek ve katkıları dergimiz için çok değerli ve önemlidir.

Yapacağınız katkılarınız için teşekkür ederiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri