Türkiye-Kamu-Sen Terörü Protesto Etti

Türkiye Kamu-Sen yaşanan terör olaylarını protesto etti. Türkiye Kamu-Sen Antalya İl Temsilciliği tarafından organize edilen ve Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ter

GENEL BAŞKAN:  “ ‘ANKARA’NIN KALBİNİ BİLE KORUYAMAYAN BİR ÜLKE, MİLLETİMİZİN GELECEĞİNİ NASIL KORUR?’ SORGULAMASINI YAPMAMIZ GEREKİR.”

Türkiye Kamu-Sen yaşanan terör olaylarını protesto etti. Türkiye Kamu-Sen Antalya İl Temsilciliği tarafından organize edilen ve Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, terör olaylarını kınadı; terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı diledi.

Basın açıklamasında Türkiye Kamu-Sen Antalya İl Temsilcisi Bünyamin Seçme, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların Antalya Şube Başkanları ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticileri, Türk Eğitim-Sen’in Türkiye genelindeki Kadın Komisyonu ve üyelerimiz de ellerinde Türk bayrakları ile hazır bulundu. Basın açıklamasında “Ne mutlu Türküm diyene”, “Meclis’te hain istemiyoruz”, “Hepimiz askeriz, PKK’ya yeteriz”, “Şehidim hakkını helal et bize”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde sloganlar atıldı.

Bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk çok acı günlerden geçtiğimizi söyleyerek, “Ülkemiz her geçen gün bir kaosun içine hızla sürükleniyor. Millet olarak bunun ne kadar farkındayız bilmiyorum. Bu milletin her ferdinin sadece günü yaşayan insanlar olmaktan kurtulması lazım. Bakın; ölümün insanları nerede bulacağı belli olmayan günlerden geçiyoruz. Türkiye’nin kalbinde, TBMM’nin 250 metre uzağında, Genelkurmay Başkanlığı’nın, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın neredeyse burnunun dibinde bir bomba patlatılıyor ve 28 askerimiz şehit oluyor, vatandaşlarımız hayatını kaybediyor, onlarcası yaralanıyor. Ve bu ülkede nasıl yaşadığımızı bilmiyoruz. Elbette canımız Allah’a emanet ama bir ülke böyle mi yönetilir? ‘Ankara’nın kalbini bile koruyamayan bir ülke; milletimizin, ülkemizin geleceğini nasıl korur?’ sorgulamasını her birimizin yapma mecburiyeti hasıl olmuştur” dedi.

Son yıllarda yaşadıklarımızdan sonra milletimizin milli sinir uçlarının köreltildiğini kaydeden Koncuk, “PKK denilen hain, katil örgüt 3-4 yıldır Güneydoğu Anadolu’da adeta açıkça silahlanırken, onları görmezden gelen valileri de, kaymakamları da, siyasetçileri de unutana yazıklar olsun, yuh olsun!” dedi. Koncuk şunları kaydetti: “Bugün burada hepimiz gururla ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ diye bağırırken, belli bölgelerde bölücüler memnun olsunlar diye ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ tabelalarını sökenleri unuttuk mu, unutacağız mı? Türkiye Kamu-Sen olarak önceliğimiz, milletimizin milli birlik ve beraberliğini korumaktır ama ülkemizi bugüne getiren sebepleri de asla unutmadan, çözüm süreci ihanetini, bunun mimarlarını asla hafızalarımızdan silmeden milletimizin milli birlik ve beraberlik mücadelesinde her türlü gayreti, fedakârlığı bugüne kadar yaptık, bugünden sonra da milletimizin ali geleceği adına yapacağız. Yaşanan ihaneti biliyoruz ama bunları şu anda konuşmuyoruz. Bu unuttuk anlamına gelmez, bunları unutmayacağız. PKK denilen hain, katil örgüt 3-4 yıldır Güneydoğu Anadolu’da adeta açıkça silahlanırken, onları görmezden gelen valileri de, kaymakamları da, siyasetçileri de unutana yazıklar olsun, yuh olsun!”

Genel Başkan Koncuk sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmişi unutmadan geleceğe bakmak zorundayız. 7 Haziran’dan bu yana yüzlerce askerimizi, polisimizi şehit verdik. Peki bunun tek suçlusu PKK mıdır? Elbette onlar suçludur. Adı üzerinde, PKK terör örgütüdür ama taşları bağlayıp köpekleri salıvermek ne anlama geliyor? Bu ihanetin daniskasıdır. Bunları unutmayacağız!

Bizim gideceğimiz bir başka ülke yok. Bizi kabul edecek bir başka ülke de yok. Bu nedenle bütün vatandaşlarımızın; ülkemizin geleceğini, evlatlarımız adına, bu ülkede yaşayacak torunlarımız adına sorgulama mecburiyeti var. ‘İşlerim tıkırında’ şeklindeki bir anlayış bizi kurtarmaz. Suriyelerinin başına gelenler ortadadır. Suriyeliler vatansız kaldılar. Siyasi anlayışı ne olursa olsun herkes şunu bilsin ki; vatan yoksa, namus da yok, şeref de yok.

Geçmişi unutmadan geleceğe yürüyeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı koruyacağız, kucaklayacağız. ‘Bu ülkede etnik kökeni ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşı bizim için kıymetlidir’ diyeceğiz. İnsanları ayrıştırmadan seveceğiz. Bu kâmil bir devlet olmanın ilk ve tek şartıdır. Tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizi, şehit ailelerini unutmayalım. ‘Onların acıları, bizim acımızdır’ diyelim. Gazilerimizi baş tacı yapalım, yapalım ki onların şehit olmasının, gazi olmasının bir anlamı olduğunu dünyaya ilan edelim. Elbette bu ülke için canımızı seve seve veririz ama birileri hata yapıyor diye bizim çocuklarımız şehit olmasın. Birileri ihanet edecek, bizim evlatlarımız şehit olacak, gazi olacak. Bu olayın müsebbiplerini de unutmadan bu olayları değerlendirmek zorundayız.”

Basın açıklamasına katılanlara teşekkür eden Koncuk, “Bu hassasiyetinizden, milli şuurunuzdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu milletin geleceği, sizin gibi vatanseverlerin, milliyetçilerin omuzlarında olacaktır” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri