Türkiye Kamu-Sen'den Aydo Yazılım Açıklaması: Ticari İlişki Yok

Türkiye Kamu-Sen, Aydo Yazılım operasyonu sonrası açıklama yaptı. Konfederasyon, şirketle geçmişte veya halen herhangi bir ticari ya da kurumsal ilişkisinin bulunmadığını bildirdi.

Aydo Yazılım isimli firmaya yönelik operasyon kapsamında şirket sahibi ve bazı çalışanların gözaltına alındığına ilişkin haberlerin ardından Türkiye Kamu-Sen tarafından açıklama yapıldı.

Konfederasyon, bazı haberlerde firmanın çeşitli sendikalara yazılım hizmeti sunduğuna ilişkin ifadelerin yer alması üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapma gereği duyulduğunu belirtti.

“Herhangi bir sözleşme veya ticari ilişki yok”

Türkiye Kamu-Sen açıklamasında, konfederasyon ile bağlı sendikaların Aydo Yazılım ile geçmişte veya halen herhangi bir sözleşme, ticari ilişki, yazılım hizmeti anlaşması ya da kurumsal bağının bulunmadığını ifade etti.

Açıklamada, kamuoyunda oluşabilecek yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesi amacıyla bu hususun özellikle vurgulandığı belirtildi.

Kişisel veriler ve bilgi güvenliği vurgusu

Konfederasyon ayrıca üyelerine ait kişisel verilerin korunması konusunda ilgili mevzuatın öngördüğü yükümlülüklere uygun hareket edildiğini bildirdi.

Türkiye Kamu-Sen, bilgi güvenliği ve kişisel verilerin korunmasının kurumsal sorumluluğun temel unsurlarından biri olduğunu vurguladı.

Türkiye Kamu-Sen'in açıklamasındaki temel noktalar

KonuTürkiye Kamu-Sen'in açıklaması
Aydo Yazılım ile sözleşmeBulunmadığı belirtildi
Ticari ilişkiBulunmadığı belirtildi
Yazılım hizmeti anlaşmasıBulunmadığı belirtildi
Kurumsal bağBulunmadığı belirtildi
Kişisel verilerMevzuata uygun şekilde korunduğu belirtildi
Bilgi güvenliğiKurumsal sorumluluğun temel unsurlarından biri olarak vurgulandı

Türkiye Kamu-Sen, açıklamasının sonunda Aydo Yazılım ile konfederasyon ve bağlı sendikalar arasında hizmet, yazılım, danışmanlık veya herhangi bir ticari ilişki bulunmadığını yineledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri