Üniversite Mülakatlara 100 Puan Verdi, Talip Geylan'dan Teşekkür Geldi!

Görevde Yükselme Sınavı’nda mülakat uygulaması kaldırılmadı ancak Amasya Üniversitesi talebimize uygun hareket ederek, sözlü aşamasında tüm adaylara 100 tam puan verdi. Bu tutum, yazılı sınavda başarı gösteren adayların hakkının yenmemesi noktasında...

Bilindiği gibi YÖK Görevde Yükselme Yazılı Sınavı’nı 23 Mart tarihinde gerçekleştirdi. Bunun ardından Türk Eğitim-Sen olarak 10 Nisan 2019 tarihinde YÖK’e yazı yazarak, mülakatın istismara açık, objektiflikten uzak, kişisel değerlendirmelere dayalı bir yöntem olduğunu, bu nedenle Görevde Yükselmelerde sadece yazılı sınav yapılmasını, mülakata yer verilmemesini talep etmiştik. Sendikamız aynı yazıda mevzuat hükümlerine bağlı kalınması ve üniversiteler tarafından sözlü sınav yapılması durumunda ise, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı gibi, tüm adaylara yazılı sınav puanı kadar mülakat puanı verilmesini talep etmiş, bunun hakkaniyet ve adalet sağlayacağını dile getirmiştik.

Görevde Yükselme Sınavı’nda mülakat uygulaması kaldırılmadı ancak Amasya Üniversitesi talebimize uygun hareket ederek, sözlü aşamasında tüm adaylara 100 tam puan verdi. Bu tutum, yazılı sınavda başarı gösteren adayların hakkının yenmemesi noktasında çok önemlidir.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, üniversite çalışanlarının alın terinin hakkını koruyan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay başta olmak üzere, Amasya Üniversitesi yönetimini tebrik etti. Bu tutumun diğer üniversitelerimize de örnek olmasını temenni eden Geylan, “Çalışanlar adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Geylan şunları kaydetti: “YÖK tarafından yapılan 23 Mart’ta yapılan Görevde Yükselme yazılı sınavından sonra sözlü aşamasında tüm adaylara 100 tam puan vererek, üniversite çalışanlarının alın terinin hakkını koruyan Sayın Rektör Prof. Dr. Metin Orbay başta olmak üzere, Amasya Üniversitesi yönetimini tebrik ediyor. Çalışanlar adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu tutumun, diğer tüm üniversitelerimize de örnek olmasını diliyorum. 
Nitekim Türk Eğitim Sen olarak 10 Nisan 2019 tarihinde YÖK’e yazılı bir başvuru yaparak, üniversitelerde uygulama birliğini sağlamasını ve yazılı sınavda başarılı olan adayların mülakatlarda mağdur edilmemesi için yazılı puanları ölçüsünde sözlü puanı verilmesini talep etmiştik.”

YÖK’e yazdığımız yazı için tıklayınız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SENDİKALAR Haberleri