Demre ilçesi Çevreli Bozoğlu Tarkun İlkokulu’nda ikinci sınıf velileri, öğretmen E.D. hakkında ciddi iddialarla şikayette bulundu. Veliler, öğretmenin aynı sınıfta okuyan kendi kızının akademik olarak geri kalması nedeniyle tüm sınıfa birinci dönem anasınıfı, ikinci dönem ise birinci sınıf düzeyinde ders ve ödev verdiğini öne sürdü.
Üç veli, konuyu Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, okul yönetimine ve CİMER üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı’na taşıdı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iddialarla ilgili idari inceleme başlattı.
Velilerin İddiaları Velilerden Adem Boz, kızının geçen yıl birinci sınıfta gördüğü dersleri bu yıl ikinci sınıfta tekrar ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
- Öğretmenin kızına öncelik tanıdığı, tahtayı silme ve ders bitirme konusunda diğer öğrencilere göre ayrıcalık yaptığı,
- Sınıfta parmak kaldırmaya bile korktuklarını, öğretmenin sürekli bağırdığını,
- Öğretmenin kızının doğum gününde sınıfı süslettirdiği ve velilere en iyi kıyafetlerle gelmelerini talimat verdiği,
- Velilerin itirazı üzerine “Beğenmiyorsanız çocuğunuzu özel okula gönderin” dediği,
- Çocukların öz güvenlerinin zedelendiği ve okula gitmek istemediği.
Okul ve İlçe Müdahalesi Velilerin şikayeti üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün öğretmeni aradığı ve okula çağırdığı, kısa süre sonra öğretmenin yarıyıl tatilinde kendi isteğiyle ayrılmayı kabul ettiği belirtildi. Ancak ikinci yarıyılda beklenen yeni öğretmen yerine aynı öğretmenin göreve devam ettiği ifade edildi.
Okul yönetimi ise velilere “Bu yıl ikinci sınıfların bir yılı boşa gitti” açıklamasında bulundu.
Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, iddiaların tamamıyla ilgili resmî inceleme sürecini başlattı. İncelemenin sonuçları önümüzdeki günlerde netleşecek.