Yeniden Atanma Mağdurları

Yeniden Atanma Mağdurları'ndan basın açıklaması

YENİDEN ATANMA MAĞDURLARI tarafından  YÖNETİCİLİĞE YENİDEN ATANMA  konusunda yapılan basın açıklaması.

Hatay ili YENİDEN ATANMA MAĞDURLARI tarafından  bir basın açıklaması yapılarak, yöneticiliğe yeniden atama kapsamında daha önce yöneticilik yapmış çeşitli şekillerde yöneticilikten ayrılmış eğitimcilerin yeniden atama kapsamında yönetmeliğe ek  bir madde eklenerek bir düzenleme yapılmasını istediler.

YENİDEN ATANMA MAĞDURLARI tarafından yapılan  açıklamada, 04/08/2013 tarihli Yönetici Atama Yönetmeliği yayımlanmadan önce hazırlanan taslak metinle bütün eğitim camiasının görüşü alınmak üzere yönetmelik çıkarılması hedeflendiğini, bu taslak metinde daha önce yöneticilik görevlerinde bulunmuş eğitimci arkadaşlarının tekrar yöneticiliğe dönmek üzere yeniden atama kapsamında başvuru yapmalarına imkan hazırlayan bir uygulamanın olduğu belirtilerek”  Fakat merakla beklenen yönetmelik çıktığı zaman yeniden atama kapsamında kazanılmış hakların korunduğu atama maddesi yönetmeliğe alınmamıştır. İlimiz genelinde 300 kişiye ulaşan yönetici eksikliği görevlendirmelerle kapatılma yoluna gidileceklerdir. Bu uygulama eğitim öğretim uygulama sürecinde istendik verimin elde edilmesinden uzak bir uygulamadır. Eğitim ve Öğretimin her safhasında daha başarılı olacağını düşündüğümüz önceden sınavla yönetici olmuş ve herhangi bir sebeple yöneticilik görevlerinden ayrılmış eğitim yöneticilerimiz göz ardı edilmemelidir. “ Denildi.

BU UYGULAMA MEVCUT  EĞİTİM YÖNETİCİLERİMİZİ VE ESKİ YÖNETİCİLERİMİZİ  HEM RENCİDE ETMİŞ HEM DE ŞEVKLERİNİ KIRMIŞTIR

Bu uygulamanın deneyimli Eğitim yöneticilerini hem rencide ettiğini hem de çalışma şevklerini kırdığını belirtildiği açıklamada”  Uygulayıcılar hizmet gereklerini ve standartlarını düşünerek heba edilmemesi gereken bir vaktimizin olmadığını bilmeli İnsan Kaynakları Birimi bakımından değerlendirilecek tecrübe ve deneyim göz ardı edilmemelidir. Eğitim sistemimizin 4+4 +4 eğitim sistemine geçilmesinden sonra meydana gelen geçiş aşamalarının yarattığı güçlükler açısından bakıldığında bu dönüşümün daha ilkeli ve daha kalıcı tedbirler alması zaruridir. İllaki eğitim sisteminin bir şekilde yürütüldüğü bir çalışma sistemi değil, adil ehliyet sahibi deneyimleri ile kendini kanıtlamış eğitim yöneticilerinin yeniden atama kapsamındaki yönetmelikte yapılacak bir düzenlemeyle atanmalarını en kısa zamanda talep ediyoruz. Anayasada devletin uygulama mekanizmaları korunan haklara saygı anlamında şekillenip vücut bulmasına rağmen, eğitim sistemimizin omurgası olan deneyim ve tecrübe ve kariyer liyakat in yok sayıldığı, korunan hakların atlanarak hazırlandığı bir yönetmelik istemiyoruz. Bizler hakkı her zaman dik tutup ayağa kaldırmanın endişesi ile haksızlığa uğrayanların geleceğimiz olan öğrencilerimiz ve çocuklarımız olduğunun endişesini tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.   Yöneticiliğe Yeniden Atama maddesinin  yönetmeliğe eklenerek ivedilikle düzeltilmesini YENİDEN ATANMA MAĞDURLARI adına Sayın Bakanımız Nabi Avcı’dan talep ediyoruz. “ İfadelerine yer verildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberleri