Yetkili Sendikadan Skandal Talep!

Her fırsatta kamu çalışanlarının iş güvencesine yönelik tehditkar söylemlerde bulunan siyasi iktidara, yetkili konfederasyona bağlı bir sendika da uydu.

Türkiye Kamu-Sen'den yapılan basın açıklaması:

Her fırsatta kamu çalışanlarının iş güvencesine yönelik tehditkar söylemlerde bulunan siyasi iktidara, yetkili konfederasyona bağlı bir sendika da uydu.

Yetkiyi üyesinden alan ama aldığı bu gücü hükümetten tarafa kullanmayı tercih eden bir sendika toplu sözleşme taleplerinin içine, işçi memur ayrımını kaldırmayı amaçlayan “Çalışanlar” ibaresini koyarak bir skandala imza attı.

Yerel hizmet kolunda faaliyet gösteren, üyeleri ve kamu çalışanlarının haklarını korumakla yükümlü olan malum sendika gündeme getirdiği bu talebiyle aleni olarak üyeleri ve kamu çalışanlarının iş güvencesinin kaldırılması yönünde talepte bulunmuştur.

Bem-Bir-Sen’in bu talebi Cumhurbaşkanı’nın belirli aralıklarla dile getirdiği, “İşçi-Memur ayrımını kaldıralım, çalışanlar ifadesi adı altında birleştirelim” diyerek kamu çalışanlarının iş güvencesini ellerinden almaya yönelik taleple birebir örtüşmektedir.

Anlaşılan odur ki, Bem-Bir-Sen’de Cumhurbaşkanı ile aynı yolda yürümekte, kamu çalışanlarının en büyük kazanımı olan iş güvencesini hiçe saymaktadır.

Bu skandala imza atan malum sendikayı, kamu çalışanları ve üyelerine havale ederken, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Yerel Hizmet-Sen olarak memurun iş güvencesine yönelik her türlü girişime karşı kararlılıkla mücadele edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

İŞTE MALUM SENDİKANIN SKANDAL TALEBİ

TALEP 59-
Büyükşehir ve bağlı kuruluşları ile belediyelerde çalışan müfettiş ve Müfettiş Yardımcıları ile İç denetçilerin özlük hakları bakanlıklarda görev yapanlar ile aynı olması eşitlik kuralının gereğidir.
Hazırlamış olduğumuz bu talepler genelde kamu çalışanlarının, özelde ise yerel yönetim çalışanlarının idari, mali, hukuki, sosyal ve özlük haklarını düzenlemekte, mevzuattan kaynaklanan kanunsuzluklara işaret etmekte ve ülkemizin sağlıklı bir çalışma barışına kavuşmasına katkı sunmayı hedeflemektedir. Sendika olarak çalışma barışını sosyal barışın sağlanması adına vazgeçilmez görmekteyiz.

Ülke kaynaklarının doğru ve eşit paylaşımını, iktidarların toplumun kesimleri arasındaki adil yaklaşımını, çalışanlar kavramının oturtularak gelecek planlamalarının bu kavram çerçevesinde yapılmasını çok önemsiyoruz.

Ayrıca Bem-Bir-Sen olarak; Türkiye Cumhuriyeti devletine; vatandaşlık bilinci ve sorumluluğu ile bağlı herkesin; herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan, yasaksız, özgür, her türlü haktan sonuna kadar faydalanabilen, hukukun temel kavramlarının yerleştiği, demokrasinin özümsendiği, insanların inançlarına uygun yaşadığı, değerlerine önem verilen, yeni bir anayasaya kavuşturulmuş bir toplumda yaşamasını arzu ediyor ve bu yönde yapılacak bütün çalışmaları bir vizyon çalışması olarak değerlendirerek bütün gücümüzle destekliyoruz.

Sendika olarak sunduğumuz taleplerin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Yerel yönetim çalışanlarının güvenini kazanmış, bu güveni üst üste 8 yıldır almış olduğu genel yetki ile pekiştirmiş bir sendikayız.

Bem-Bir-Sen olarak; toplu sözleşmelerin sadece maaş zammına kilitlenip kalmaması, kamu çalışanları içinde, en çok mağdur edilen yerel yönetim çalışanlarının yıllardan beri devam ede, ücret adaletsizliğinin yanında, diğer pek çok çözüm bekleyen sorununun olduğunu yıllardan beri KAMU İŞVEREN KURULU gündemine taşıyoruz.

BEMBİR-SEN kuruluşundan bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada; hizmet, üretim ve sosyal diyalog sendikacılığını benimsemiş, emeğin gücünü tehdit olarak değil, çağdaş ve evrensel kurallar çerçevesinde kullanan, çözüm üreten bir demokratik kitle örgütü olarak, başta temsil ettiğimiz kamu çalışanları olmak üzere, milletimizin hizmetinde olmaya devam edecektir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberleri