Yunanistan 'Hayır' dedi

Yunanistan kreditörlerin nakit akışı için öne sürdüğü koşulları kabul edilip edilmemesi konusunda kararını verdi. Sandıktan 'hayır' çıktı

Yunanistan'da Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun sunduğu anlaşma planı konusunda düzenlenen referandumda yapılan sandık çıkışı anketlere göre, "Hayır" oyu verenlerin daha fazla olduğu bildirildi.

Şu ana kadar sandıkların yüzde 81'inde sayım tamamlandı. Buna göre; "hayır" oyu yüzde 61, "evet" oyu ise yüzde 39 seviyesinde.

Yunanlar, kreditörlerin nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında sunduğu anlaşma önerisine "evet" ya da "hayır" demek için sandığa gitti.

İlk sonuçların gelmesi sonrasında Yunan vatandaşları Sintegma Meydanı başta olmak üzere kentin çeşitli yerlerinde kutlamalara başladı.

SAMARAS İSTİFA ETTİ

Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis oyların çoğunluğunun sayılmasının ardından açıklama yaptı. Varufakis: "Bugün 'Hayır' oyu, demokratik bir Avrupa için 'Evet' oyudur" dedi. Eski Başbakan ve Muhalefet Lideri Antonis Samaras da partisinden istifa etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri