SGK - SSK Prim, borç, hizmet dökümü sorgulama

SGK - SSK Prim, borç, hizmet dökümü sorgulama

SGK - SSK - Bağkur - Emekli sandığı prim, borç, hizmet dökümü sorgulama ve daha fazlası bu haberde...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başlattığı sistem ile SSK, Bağkur ve Emekli sandığı ile ilgili bütün bilgileri internet ortamında vatandaşlara açtı.

SSK-SGK hizmet dökümü, prim sorgulama işlemlerini E-devlet altyapısıyla geliştirilen sistem sayesinde internetten yapmak artık mümkün.

Özellikle de modern teknolojiyi en aktif şekilde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmetleri aracılığı ile 7 gün 24 saat sigorta işlemleri online olarak yapılabiliyor. SSK primlerinizi ve SSK borç sorgulamanızı internet üzerinden nasıl yapacağınızı ve SGK hizmet dökümü işleminin nasıl gerçekleştireceğinizi haberimizin devamında öğrenebilirsiniz.

sgk-ssk-sorgulama.jpg

SGK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ! 

SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platformda SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini yapmak isteyen sigorta mükellefleri için kullanabilecekleri 2 farklı yöntem bulunuyor. Sigorta mükellefleri dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasını veya e-devlet sistemini kullanarak sigorta sorgulamalarını gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasından sorgulamalar, şifresiz olarak yapılabiliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platform üzerinde yer alan E-SGM uygulamasının daha kaliteli hizmet sunumu için geçici olarak servis dışı konuma alınması ve bakım çalışması yapılıyor olması nedeni ile sigorta mükellefleri, uygulamaya erişim sağlayamıyor. Böylelikle de sigorta sorgulama işlemlerini geçici bir süreliğine E-SGM uygulaması üzerinde yapamayan sigorta mükelleflerinin, dijital platform üzerinde SGK hizmet dökümü sorgulamalarını yapabilecekleri sadece e-Devlet sistemi hizmetleri kalıyor.

SGK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ! 

SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Teknoloji çağında kamu kurumlarının aktif olarak kullandığı internette devlet kurumu hizmetlerini tek bir çatı altında bir araya getirebilmek amacı ile geliştirilen ve 2008 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Başbakanlık adına hizmete açılan e-Devlet sisteminde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmetleri de bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi üzerinde yer alan online hizmetleri aracılığı ile sigorta mükellefleri SGK sorgulama işlemlerini pratik bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemine turkiye.gov.tr adresinden kolay ve pratik bir şekilde erişim sağlanabiliyor. E-Devlet sisteminde sigorta sorgulamaları işlemlerinin yapılabilmesi ve diğer hizmetlerden yararlanılabilmesi için vatandaşların, sisteme giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet sisteminin ana sayfasında bulunan sisteme giriş ekranından 4 farklı yöntemden birisini kullanarak sisteme giriş yapabilmek mümkündür.

E-Devlet sisteminin sisteme giriş ekranında sigorta mükellefleri ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak, sisteme giriş yapabiliyor. Sistem içerisinde sigorta mükellefleri SGK sorgulama işlemlerini 7 gün 24 sat mesai saati koşulu, hafta sonu veya resmi tatil gibi hususlar olmadan yaparak, sigortalarının en güncel ayrıntılarına kolay bir şekilde erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile de sigorta mükellefleri tarafından dijital platform üzerinde yer alan bu online hizmetler oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerindeki e-Devlet SGK sorgulama işlemlerinde ana sayfadaki e-hizmetler menüsünde yer alan alfabetik sıralamalı kamu kurumu listeleri içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri listesine ulaşıyor.

Sigorta mükellefleri SSK sorgulama işlemlerini pratik bir şekilde yapabilmek için bağlı bulundukları sigorta koluna göre uygulama listesi içerisinde hizmet bilgisi seçimini yapmaları gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yer alan SSK, BağKur ve Emekli Sandığı gibi farklı sigorta kollarına yönelik olarak e-Devlet sisteminde 4A, 4B ve 4C olarak ayrılan uygulamalar içerisinde SSK sigorta sorgulama işlemleri 4A listesinde bulunan 4A hizmet bilgisi seçeneği ile yapılabiliyor. Böylelikle en güncel sigorta bilgilerinin tüm ayrıntılarına pratik bir şekilde erişim sağlayabilme fırsatına sahip olunabiliyor. Bu sigorta sorgulama işlemlerini pratik bir biçimde e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştiren sigorta mükellefleri SSK sicil numarası, SSK işe ile ilk giriş, SSK prim ödeme gün sayısı, hizmet süresi, dönem bazında prim ödemeleri, toplam kazanç, müstahaklık durumu ve diğer tüm sigorta bilgilerinin en güncel ayrıntılarına erişim sağlayabilme fırsatına sahip olunuyor. Bu sebeple de hem E-SGM uygulaması hem de e-Devlet sistemi sigorta sorgulamalarında vatandaş tarafından sıklıkla kullanılan birer kamu hizmetidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.