Sıcaklık 44 dereceyi geçecek!

Sıcaklık 44 dereceyi geçecek!

Afrika’dan gelen çöl sıcakları Akdeniz ve Ege’yi yakıyor. Termometreler dün Antalya’da 39, Muğla Ortaca’da 44, Edirne’de 34 dereceyi gösterdi. Hava sıcaklığının İzmir’de de pazartesi günü 41 dereceyi aşması bekleniyor.

Türkiye’nin güneyi ve batısı Kuzey Afrika’dan gelen çöl sıcaklıklarının etkisi altına girdi. Hava sıcaklığını daha da artması bekleniyor. İzmir’de, sıcaklığının 41 derecenin üzerine çıkmasının beklendiği pazartesi günü, kronik hastalıkları olan kamu personeli idari izinli sayılacak.
Normalin 9 derece üstünde
 
İzmir Valisi Erol Ayyıldız imzasıyla kurumlara gönderilen yazıda, Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, İzmir ve çevresinin önümüzdeki hafta Afrika’dan gelen aşırı sıcakların etkisinde kalacağı belirtildi. Sıcaklıkların yarından itibaren daha da artacağının vurgulandığı yazıda, değerlerin mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği hatırlatıldı.  Sıcaklığın en yoğun hissedileceği 10.00 ila 16.00 saatlerinde mecbur kalmadıkça vatandaşların sokağa çıkmamalarının istendiği açıklamada,  pazartesi günü  kronik hastalığı olan kamu görevlileri idari izinli sayılacak.
 
Ortaca 44 derece
 
Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Muğla’da yazın en sıcak günleri yaşanıyor. Yerli ve yabancı turistlerin tatil yaptığı Ortaca İlçesi’nde güneş altında ölçüm yapan termometreler gün ortasında 44 dereceyi gösterdi. Tatile gelenler Dalyan’daki İztuzu Plajı’nda tekne turlarına katılmayı tercih etti. Köyceğizi’deki Beyobası Mahallesi Yuvarlakçay ise kayalardan çıkan şelalesiyle sıcaktan bunalanlara ağaçların gölgesinde serinletti. Termometreler dün Antalya’da 39, Edirne’de de 34 dereceyi gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.