Şile Milli Eğitim'de Neler Oluyor?

Şile Milli Eğitim'de Neler Oluyor?

Şile Milli Eğitim'de Neler Oluyor?

2014 yılında yapılan müdür değerlendirmelerinden sonra Şile’de garip şeyler olmaya başladı. Önce ilçe başkanımızın arabası çizildi, aynası kırıldı. Daha sonra ilçe milli eğitim şube müdürü ve bazı üyelerimizin arabaları belli aralıklarla çizilerek arkadaşlarımız tedirgin edildi. Arkadaşlarımız konuyla ilgili şikayetçi oldular, ben ilgili kurumları aradım, meselenin üzerine gittik. Şu ana kadar failler yakalanamadığı gibi bir buçuk yıldır belli aralıklarla arkadaşlarımız, arabaları çizilmek suretiyle korkutulmaya çalışılıyor.

Bir kısmının kamera kaydı var ancak kameralardan net teşhis yapılamadı. Anlaşıldığı kadarıyla mesele çizik diye geçiştiriliyor, dikkate alınmıyor. Yetkililer dikkate almayabilir ama bazı öğretmenlerimiz tayin istediler. Bir hayli norm açığı bulunan Şile için, bu durum hiç de iyi değil. Şile gibi nüfusu çok az olan bir ilçede failler ve azmettiricileri çoktan yakalanmalıydı. Bazen bu tetikçi saldırganların birileri tarafından korunduğunu düşünmüyor da değiliz.

Bütün bu çirkin saldırılardan sonra biz de tahminde bulunup misliyle muamelede mi bulunalım. Bu, elbette bize yakışmaz, böyle bir şeye de tevessül etmeyiz. Ancak 1,5 yıldır belli aralıklarla tekrarlanan suç, çoktan aydınlatılmalıydı.

Bir iki söz de bu işi yapanlara söylemek istiyorum: Gelin bu işten vazgeçin. Eninde sonunda yakalanacaksınız. Adalet karşısına çıkarıldığınız zaman kimseyi yanınızda bulamazsınız. Birilerinin dolduruşuna gelmeyin, kendinize yazık etmeyin.

Buradan bir kez daha Şile Kaymakamlığına, Şile Emniyetine; İl Emniyetine ve Valiliğe çağrıda bulunuyorum. Artık bu suç çetesini ortaya çıkarın ve arkadaşlarımızın arabalarına yönelik saldırıları durdurun. Yoksa bu çete, daha fazlasını yapmak için cesaret bulacaktır.

 

 

Erol Ermiş

          Eğitim-Bir-Sen

     İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.