Sınav giriş ücretleri nasıl belirlenecek?

Sınav giriş ücretleri nasıl belirlenecek?

Sınav giriş ücretlerini 3 kişilik komisyon belirleyecek, Vatandaşın sınavlara vereceği ücreti 3 kişilik komisyon belirleyecek

MEB, Merkezi Sistem Sınav yönergesini 18 Ağustos 2016 tarihi itibariyle değiştirdi. Yeni yönergenin tam metnine"MEB Merkezi Sistem Sınav Yönergesi" haberimizden ulaşabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesinin "Fiyat tespiti" başlıklı 39. maddesindeki;

Fiyat tespiti

MADDE 39- (1) Bakanlık tarafından üretilen mal ve hizmetlere ilişkin üretim ve satış ücretlerinin belirlenmesi, harcama yetkilisinin onayıyla oluşturulacak ücret tespit komisyonu marifetiyle yapılır.

(2) Ücret tespit komisyonu, Döner Sermaye İşletmesi muhasebe yetkilisi ile mal ya da hizmet üreten birimden ilgili iki kişinin katılımıyla en az üç kişiden oluşur. Komisyon sayısı; işin niteliğine göre bir kişi üretim biriminden, bir kişi de Döner Sermaye İşletmesinden belirlenmek üzere en fazla beş kişiye çıkarılabilir. Ayrıca üretim birimi, komisyon için en az iki yedek üye belirler.

(3) Ücret belirleme komisyonu her sınav öncesinde toplanır, üretilen mal ve hizmetlere ilişkin ücretlerin tespitini yapar, fiyat listesini oluşturur. Ücretler, maliyete dayalı fiyatlandırma esasıyla belirlenir. İşin niteliğine göre fiyatlandırmada uygulanan diğer temel yöntemler dikkate alınabilir. Komisyon, varsa geçmiş yıllarda yapılan satışlara ilişkin fiyatları baz almak suretiyle güncelleme yapabilir. Ücretler, katma değer vergisi hariç olmak üzere belirlenir ve dayanaklarıyla birlikte bir hesap cetvelinde gösterilir. Komisyon tarafından oluşturulan fiyat listesi ve dayanaklarının ek olarak yer aldığı komisyon kararı, harcama yetkilisinin uygun görüşüne sunulur. Uygun görülen fiyat listeleri, kullanılmak üzere ilgili birimlere duyurulur.

Hükümlerine göre Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesine göre yapılacak sınavlara girmek isteyen vatandaşların ödeyeceği para, Döner Sermaye İşletmesi muhasebe yetkilisi ile mal ya da hizmet üreten birimden ilgili iki kişinin katılımıyla oluşacak ücret tespit komisyonu marifetiyle belirlenecek.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.