Sınavsız Müdür Atamaları İptal!

Sınavsız Müdür Atamaları İptal!

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklama.

27.3.2012 günlü, 28246 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliğin 1. maddesiyle, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 2. maddesinin ikinci fıkrasına, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünde yurt müdürü kadroları ibaresi eklenmiştir. Söz konusu değişiklik ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin "Kapsam" başlıklı 2. maddesinin ikinci fıkrası, atama işlemlerinde bu Yönetmelik hükümlerinin uygulanmayacağı kadrolar yönünden genişletilmiştir. Bu maddenin iptali istemiyle açılan davada Danıştay Besinci Dairesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.

 

Türk Eğitim-Sen olarak sınavsız olarak yurt müdürü kadrolarına yapılan atamaların dayanağı Yönetmelik hükmünün Danıştay 5. Dairesince yürütmesinin durdurulduğundan bahisle, anılan yargı kararı uygulanarak sınavsız yapılan yurt müdürü atamalarının iptal edilmesi istemiyle konu yargıya taşınmış ve Ankara 14. İdare Mahkemesince sınavsız yapılan yurt müdürlüğü atamalarının yürütmesi durdurulmuştu. Yürütmesi durdurulan atamalar konusunda Ankara 14. İdare Mahkemesi iptal kararı vermiştir.

 

İptal kararının gerekçesi “…yukarıda aktarılan mevzuat uyarınca yargı kararının aynen ve gecikmeksizin uygulanmasının zorunlu olduğu, Danıştay ve idare mahkemelerince verilen iptal ve yürütmenin durdurulması kararlarının da işlemi veya düzenleyici işlemi tesis edildiği tarihten itibaren hukuka aykırı kıldığı hususları birlikte değerlendirildiğinde, davalı idarece; Danıştay Besinci Dairesi kararı sonrası hukuka aykırı hale geldiği tartışmasız olan 32 adet yurt müdürü atamasının iptal edilerek mevzuata uygun bir şekilde yeniden atama yapılması gerekirken, davacı Sendikanın Danıştay Besinci Dairesi kararının uygulanarak atamaların iptal edilmesi istemiyle davalı idareye yaptığı bu yöndeki 14.04.2014 tarihli başvurusunun zımnen reddine ilişkin işlemde, Anayasanın 138. maddesi ile 2577 sayılı Yasanın 28. maddesine ve hukuka uygunluk bulunmamaktadır.” denilmektedir.

 

Bu karar uyarınca sınavsız yapılan yurt müdürü atamalarının hepsi iptal edilmiştir. Türk Eğitim-Sen olarak yapılan tüm usulsüzlüklerin karşında olup, hakkaniyet doğrultusunda mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

image001-068.jpgimage002-069.jpgimage003-059.jpgimage004-040.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum