SIRA GELDİ UEFA’YA

SIRA GELDİ UEFA’YA

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, şike ve teşvik davasını karara bağladı, dosya da tercüme ettirilerek UEFA’ya yollandı.

Futbol Federasyonu şike ve teşvik incelemesi sonunda alınan kararları tercüme ettirerek UEFA’ya yolladı, gözler Avrupa futbolunun patronuna çevrildi.
Etik Kurulu raporu doğrultusunda dosyada adı geçen şahıs ve kulüplerle ilgili kararı dün sabaha karşı resmi internet sitesinden duyuran federasyon, UEFA’dan gelecek olası yaptırımlara karşı izleyeceği stratejiyi de belirledi. Tıpkı FIFA ve UEFA’da olduğu gibi bağımsız kurulların aldığı kararlara müdahale yetkisi olmadığını savunacak olan federasyon, karar aşamasında gecikmenin dışında herhangi bir kusurları bulunmadığını anlatacak.
Federasyon, talimatın 58. maddesinde yapılan değişikliğe UEFA’nın biri ocak ayı, diğeri ise geçen hafta olmak üzere iki kez onay verdiğini, şike soruşturmasında adı geçen her şahıs ve kulübün disipline sevk edildiğini, nihayetinde kararların bağımsız bir kurul tarafından alındığını hatırlatacak.

CAS yolu açık
Futbol Federasyonu, UEFA tarafından Türk milli takımlarına karşı bir yaptırım uygulanması durumunda konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne taşıyacak. TFF, süreçle ilgili tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve milli takımların uluslararası müsabakalardan men edilmesinin haksız bir karar olduğunu iddia edecek. CAS’a İtalya ve Portekiz örnekleri sunulacak.
UEFA şike ve teşvik kararlarını inceledikten sonra en geç Mayıs ayı sonuna kadar izleyeceği yolu belirleyecek. Dosyada kişiler ile kulüplerin ayrı tutulmasına sıcak bakmayan UEFA’nın, ceza alan bazı yöneticiler nedeniyle bir veya birkaç kulüp hakkında disiplin soruşturması başlatabilecek.
Özellikle Fenerbahçeli yöneticilere verilen cezaların sarı-lacivertli kulübe bazı yaptırımlar getirebileceği bildirilirken, CAS’taki tazminat davasının geri çekilmesi ve takımın geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ne gönderilmemesi gibi faktörlerin göz önüne alınarak asgari düzeyde bir cezanın söz konusu olabileceği ileri sürüldü. Bu tabloda UEFA’nın bir sezon daha Fenerbahçe’yi Avrupa kupalarından men edebileceği kaydedildi.

Platini karşı çıkmıştı
Hatırlanacağı gibi UEFA Başkanı Platini, mayıs ayında İstanbul’da gerçekleştirilen kongrede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kişiler ve kulüpler ayrı değerlendirilmesi” yaklaşımına, “Haklı olabilirsiniz. Ancak UEFA’da bu tarz bir uygulama yok” diyerek böyle bir karar alınması durumunda kayıtsız kalınmayacağını dile getirmişti. UEFA bu yönde bir tutum sergilerse, olası cezalar 1 Haziran’dan önce açıklanacak.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.