Sırada Horoz var

Sırada Horoz var

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda C Grubu'nu yenilgisiz lider tamamlayan Türkiye, 2. tur maçında bugün Fransa ile karşılaşacak

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda C Grubu'nu yenilgisiz lider tamamlayan Türkiye, 2. tur maçında bugün Fransa ile karşılaşacak. Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak karşılaşma saat 21.00'de başlayacak. Türkiye, Fransa'yı yenerse, çeyrek finalde Slovenya-Avustralya maçının galibi ile 8 Eylül Çarşamba günü karşılaşacak. Basketbolseverlerin maça büyük ilgi gösterdiği ve maçın biletlerinin tamamen satıldığı belirtildi. Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, oyuncularının maça hazır olduklarını ve İstanbul seyircisinin karşısına çıkmak için sabırsızlandıklarını söylerken, "Bence biz turnuvanın hem hücumda hem savunmada en iyi basketbol oynayan takımıyız. Fransa beni korkutmuyor. Biz taraftarımızın desteğiyle bu engeli de aşacağız. Takımda Cenk'in küçük bir sakatlığı var oynamasında sakınca yok" dedi.

RAKİP SEÇMİYORUZ
Rakip seçme gibi bir durumlarının olmadığını ifade eden Erdenay, "Yeni Zelanda ile eşleşeceğimizi düşünüyorduk. Onlar biraz daha kolay bir ekipti. Fakat açık yüreklilikle söyleyebilirim, biz bu yolda ilerlerken hiç bir rakip seçmiyoruz. Kim gelirse gelsin önemli değil. Fransa'nın ben bilerek yenildiğini düşünmüyorum. O maçta bir şey olduğunu sanmıyorum" şeklinde konuştu.

FRANSA İLE 44. RANDEVU
Milliler, bugün Fransa ile 44. kez karşılaşacak... Türkiye, tarihinde bugüne dek Fransa ile yaptığı 43 maçta 30 yenilgi, 13 galibiyet aldı. Fransa ile ilk kez 1949'da Kahire'de yapılan Avrupa Şampiyonası'nda karşılaşan A Milli Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 47-33'lük yenilgiyle ayrıldı.

A Milli Takım, 3. kez katıldığı Dünya Şampiyonası'nda da Fransa ile 2. kez karşı karşıya gelecek. Türkiye, Japonya'da 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 5'incilik maçında Fransa'ya 64-56 yenilerek 6. olmuştu. Türkiye, Tanjevic döneminde de Fransa ile 9 kez karşılaşıp, 4 galibiyet aldı.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.