Sırpları devirip final oynayacağız

Sırpları devirip final oynayacağız

Yarı final bizi kesmez, Sırpları devirip final oynayacağız

Milli Takım'ın başarılı çalıştırıcısı Bogdan Tanjeviç, turnuva başlamadan önce yarı finali hedeflediklerini ancak artık şampiyon olmak istediklerini söyledi. 12 tane yürekli oyuncuya sahip olduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam, "Hidayet takımı toparlıyor, diğerleri de çok özverili oynuyor. Altın madalya almak istiyoruz." dedi.




2010 Dünya Basketbol Şampiyonası çeyrek finalinde Slovenya'yı 95-68 yenerek yarı finale yükselen A Milli Takım'ımızda hedef altın madalya. Antrenörümüz Bogdan Tanjeviç başta olmak üzere tüm oyuncular final oynayacaklarına yürekten inanıyor. Turnuva başlamadan önce yarı finali büyük başarı olarak gördüklerini ama artık altın madalyaya kilitlendiklerini ifade eden Teknik Direktör Bogdan Tanjeviç, "Oyuncularım tarihî bir başarı elde ettiler. Başta yarı finali çok büyük bir başarı olarak düşünüyorduk. Ama şimdi daha fazlasını yapacak duruma geldik. Şu an benim için konuşması kolay. Oyuncularım harika performans sergiliyor." dedi. Yarı finaldeki rakibimiz Sırbistan hakkında da konuşan tecrübeli teknik adam, "Yetenekli oyuncuları var. Basketbol anlamında büyük potansiyeller. Onların karşısında bir avantajımız olduğunu düşünmüyorum. Geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda 9 genç oyuncuyla oynadılar. Bu sefer ise 6-7 genç oyuncuları var. Antrenörünün yerinde olmak isterdim. Kıskandım. Ama biz de iyi oynayıp onları geçmek istiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Hedeflerini maç maç ve aşama aşama gördüklerini belirten Bogdan Tanjeviç, "Şu an için yarı final mücadelesine bakıyoruz. Madalyanın rengini bilmiyorum, ama bir madalya kazanacağımıza inanıyorum." derken kaptan Hidayet hakkında da, "Oyuncularımın hepsi ona inanıyor. İlk günden itibaren Ersan'a 'Kardeşim' diye hitap etti. Bu Ersan İlyasova'yı daha motive etti. Herkes aynı şekilde ona inanıyor. Hidayet büyük bir iş yapıyor. Sadece şut atmıyor. Bunun dışında da çok şey yapıyor. Ama her zaman ikinci planda kalmaya çalışıyor. Katkıları çok büyük." sözlerini sarf etti.

Yarı finale yükselen A Milli basketbolcularımız da iddialı konuştu. Slovenya maçından sonra sevinçten yerinde duramayan kaptan Hidayet Türkoğlu, "Söylenecek bir şey bulamıyorum, çok güzel bir galibiyet aldık. Seyircinin desteği mükemmel. Buradan kaptan olarak bir şey demek istiyorum. Bu gençler maddi manevi her türlü desteği hak ediyor." şeklinde konuştu.

BİR İLKE İMZA ATTIK, BÜYÜK BAŞARILAR ELDE EDECEĞİZ

Çeyrek finalde Slovenya karşısında Türk basketbol tarihinin en güzel galibiyetlerinden birini elde ettiklerine dikkati çeken Kerem Tunçeri, "Mutluluğumuzu tarif edecek kelime bulamıyorum. Tarihimizin en güzel zaferlerinden birisi. Arkadaşlarım mükemmel efor sarf ettiler. Herkese teşekkür ediyorum. Bütün ülkenin enerjisi bizimle beraber, herkes bizi izliyor. Bir ilk başardık ve bir ilk daha istiyoruz. Başarılarımızın devamını getirmek istiyoruz. Arkadaşlarım mükemmel mücadele sergiliyor, hepsiyle gurur duyuyorum." diye konuştu. Milli Takımımızın en skorer oyuncusu Ersan İlyasova ise taraftar desteğine işaret etti: "Seyirciler inanılmaz atmosfer oluşturuyorlar. Böyle atmosferde sayı atmak zordur. İki maç daha kaldı. Sırbistan maçında da bizleri desteklesinler istiyoruz. İyi yaptığımız bir şey var, o da savunma."

Kariyerinin en güzel günlerini yaşadığını söyleyen Ender Arslan da Sırbistan'ı yeneceğimizi düşünenlerden. Arslan, "Muhteşem bir atmosfer altında böyle güzel sonuçlar almak çok güzel. Dünya Kupası'nda ilk 4 takım arasına rahat girmeyi başardık. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Taraftara da teşekkür ediyorum. İnsan üstü mücadele veriyoruz. Avrupa'nın en önemli oyuncuları bile bize karşı zor anlar yaşıyor. Sırbistan'ın da bize karşı zorlanacağını düşünüyorum. Madalya alacağız, buraya kadar geldik madalya almadan bırakmayız. Herkese teşekkür ediyorum. Herkesin bayramını kutluyorum." açıklamasını yaptı.

Seyirci desteğinin artmasını isteyen Sinan Güler ise, Sırbistan'ı yeneceğimizi kaydetti. Çok mutlu olduğunu anlatan Güler şöyle devam etti: "Herkese teşekkür ediyorum. Amacımız sonuna kadar gitmek. Hedefimizin büyük olduğunu gösterdik. Herkesi tebrik ediyorum. Bu performansı cumartesi devam ettiririz. Bence en büyük motivasyon seyircimizin olağanüstü desteği. Takımda top paylaşımı yüksek. Durdurulmamız zor oluyor. Polonya'da yenildiğimiz herkesi yendik, bunu devam ettireceğiz."

ŞAMPİYONA NOTLARI
Yunus Akgül: Böyle bir nesil bir daha gelmez
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Slovenya'yı yenerek Dünya Şampiyonası'nda yarı finale yükselen (A) Milli Basketbol Takımı'mızın, Sırbistan'ı da geçerek finale adını yazdıracağına inandıklarını söyledi. Yunus Akgül, Slovenya karşılaşması sonrası millilerin soyunma odasındaki havasının muhteşem olduğunu ifade ederek, "O kadar hırslılar ki kendilerini finalde görüyorlar. Biz de öyle görüyoruz. Sırbistan'ı da geçeceğiz inşallah. Böyle bir jenerasyon Türkiye'ye gelmedi. Muhteşem oynuyoruz. Şimdiden finale hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.