Siyaseti bürokrasi yönetiyor

Siyaseti bürokrasi yönetiyor

Başbakan Binali Yıldırım, "devletin bürokrasisi tam anlamıyla esnemiş değil" dedi

Başbakan Binali Yıldırım, "AK Parti iktidarında ciddi anlamda devlet-millet ilişkilerinde çok önemli gelişmeler olsa da devletin bürokrasisi tam anlamıyla esnetilebilmiş değil. Halen bürokrasi zaman zaman siyaseti yönlendirmeye devam ediyor."

Yıldırım bürokrasi için şunları söyledi;

"Cemil Bey'in (Cemil Çiçek) bir lafı aklımdan hiç çıkmaz, zaman zaman söyler. Bu vesileyle ben de kullanmak istiyorum, 'Yanlış bir kanaat vardır, hep düşünülür ki siyaset bürokrasiyi yönetir, kullanır ama gerçek tam tersidir. Bürokrasi siyaseti yönlendirir, yerine göre de kullanır.' Bu Türkiye'nin gerçeğidir." ifadesini kullanan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu AK Parti ile oluşan bir şey değil. AK Parti bunu tersine çevirmek için ortaya çıkan bir harekettir. Bu konuda da ciddi anlamda mesafe aldığımızı söyleyebiliriz ama yapacak daha çok işimizin olduğunu da ifade etmek isterim."

Yıldırım, "Her şeyden önce Ankara Türkiye'nin başkenti, vatandaşla devletin ilişkileri büyük oranda Ankara'dan tanzim ediliyor. AK Parti'den önce Ankara adeta vatandaşın taleplerinin buharlaşıp yok olduğu, ipe un serilen bir merkezdi, bir şehirdi. AK Parti'den önce vatandaşa 'Bugün git yarın gel.' denirdi, Ankara'da. AK Parti devlet ile milleti yakınlaştırdı. AK Parti ile bütün Türkiye, 81 vilayet Ankara ile barışık hale geldi. 'Bugün git yarın gel.' zihniyeti de büyük oranda yok oldu. Milletin devlete erişim yolları açıldı. Artık ülkemizin hangi köşesinde yaşarsa yaşasın hiçbir vatandaşımız Ankara'ya ulaşılmaz olarak bakmıyor, erişilmez olarak bakmıyor." değerlendirmesinde bulundu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.