Sorumluluktan Kaçmanın Vebali Büyük Olur

Sorumluluktan Kaçmanın Vebali Büyük Olur

Sorumluluktan Kaçmanın Vebali Büyük Olur

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı, “Bizler, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak, milletin önündeki en büyük problemle ilgili bir nebze de olsa sorumluluk almayacaksak, daha ne güne varız. Bu sorumluluktan kaçanlar, varsın 5-10 üye kaygısına düşsünler. Bu sorumluluktan kaçmanın vebali büyük olacaktır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Ankara 5 No’lu (Üniversite) Şubesi, Ankara Üniversitesi temsilcileri ve üyeleri için bir program düzenledi.

Tandoğan Merkez Kampüsü’nde gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan Teyfik Yağcı, bir mutabakat dönemini daha geride bıraktıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Bütün olumsuzluklara rağmen büyük başarılara imza attınız. Dün biz küçük bir fidan iken, bugün kocaman bir çınar olduk. Ülkenin en ücra köşelerine kadar kök saldık. Bir ağacın kökleri ne kadar derinlere giderse, o ağacın gövdesi o kadar kalın, dalları ve yaprakları o kadar canlı, meyveleri de o kadar tatlı ve şirin olur. Sizler ve bizler bütün teşkilat mensupları, bu ağacı en iyi şekilde gösterecek meyveler hükmünde ve sorumluluğundayız.”

Onlar Demokratikleşmeye ve Kardeşliğe Kahramanca Dirensinler…

Tarihin ve talihin omuzlarına yüklediği sorumluluğun bilincinde olmaya devam edeceklerini kaydeden Yağcı, “Değerlerimizin kökleri hakikat zemininde ispat ve delillerle mücehhez edilmiş olup, dalları kemalatın göklerine yükselerek neşvünema vermektedir. Bizim değerlerimiz, insanlığın düzen ve dengesine, huzur ve terakkisine, adilane paylaşımına kefil-i mutlak ve üstad-ı küll olmuştur. Söylenenler sözde kalmamış hayata geçmiştir. Yaşantının tüm alanında, toplumun her kademesinde, cemiyetin bütün katmanlarında bir hakikat olarak tarih sahnesindeki yerini almıştır” şeklinde konuştu.

“Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu terör belasından kurtulması, kardeşliğin tesisi, birlik ve beraberliğimizin inşası için sorumluluk almamızı varsın bazıları anlamasınlar” diyen Yağcı, şöyle devam etti: “Onlar demokratikleşmeye ve kardeşliğe kahramanca dirensinler. Herkesi kendileri gibi bilenler, yandaşlıktan başka bir şey bilmeyenler varsın bize yandaş desin. Halkın temiz ve safi hissiyatını tahrik ederek yalan haberler empoze etsinler. Varsın o tuzu kuru olanlar, savaş tüccarları; kavganın devam etmesini, büyük bir şan-şeref ve kendileri için haysiyet meselesi olduğunu bize yutturmaya çalışsınlar. Bırakalım onlar, simsiyah bir cehalet ve nasipsizliklerine devam etsinler.”

Sorumluluk hissi taşımanın erdemli olmak olduğunu belirten Teyfik Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler, ülkenin en büyük sivil toplum örgütü olarak, milletin önündeki en büyük problemle ilgili bir nebze de olsa sorumluluk almayacaksak, daha ne güne varız. Bu sorumluluktan kaçanlar, varsın 5-10 üye kaygısına düşsünler. Bu sorumluluktan kaçmanın vebali büyük olacaktır.

Okuyucu: Sorunlara Çözüm Yolları Arıyoruz

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Ankara 5 No’lu Şube Başkanı Ayhan Okuyucu, kurumları değil, sorunları hedef alarak samimiyetle çözüm yolları aradıklarını, bunun en güzel örneklerini, geçmişte olduğu gibi, bugün de Ankara Üniversitesi’nde verdiklerini dile getirdi.

Dilenenlerin değil, direnenlerin kazanacağını vurgulayan Okuyucu, “Ankara Üniversitesi’nin yemek zammını mahkemeye taşıdık. Çalışanlar lehine bir sonuç alırsak, bu bizi ziyadesiyle memnun eder” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.