Sorunları Kaşıyarak Değil, Çözümleri Göstererek Güçlendik

Sorunları Kaşıyarak Değil, Çözümleri Göstererek Güçlendik

Adana 1 No’lu Şubemizin genişletilmiş divan toplantısı, Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektaş’ın katılımıyla yapıldı.

 

Kozan İlçe Temsilciliğimizin ev sahipliğini yaptığı ‘Kozan Dağılcak Teşkilat Buluşması’na Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Pozantı, Karaisalı, Çukurova, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam, Karataş, Yumurtalık, Ceyhan, İmamoğlu, Kozan, Feke, Saimbeyli İlçe yönetimleri, YURKKUR temsilcileri, Şube Kadınlar Komisyonu üyeleri, Mevzuat Komisyonu, Basın Komisyonu ve Teşkilat Komisyonu üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektaş, Bakanlığın, öğretmenlere yönelik incitici söz ve tutumlarıyla ilgili sıkıntıların, ilde bulunan bazı kurum yöneticilerinin yanlış tutum ve davranışlarına dayalı bir kısım sıkıntıların olduğunu bildiğini ifade ederek, “Hangi mevkide olursa olsun, hiç kimse örgütümüz kadar güçlü değildir. El ele, gönül gönüle, omuz omuza vererek bundan önceki yıllarda olduğu gibi bunları hep birlikte aşacağımızı da biliyorum. Atalarımızın ‘Dağ ne kadar yüksek olursa olsun yol onun üstünden geçer’ dediği gibi, biz de geçeceğiz inşallah. Gerekirse tren yolu işçileri gibi dağı delip geçeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz şimdiye kadar sorunları kaşıyarak değil, çözümleri göstererek güçlendik” dedi.

Başta eğitim çalışanları olmak üzere tüm kamu çalışanlarının sosyal, ekonomik, demokratik, mesleki hak ve menfaatlerini korumanın ve geliştirmenin mücadelesini verdiklerini kaydeden Tektaş, “Demokrasi dışı uygulamalara, darbe ve benzeri girişimlere engel olmak, millet iradesinin saygın olmasını sağlamak için var gücümüzle çalıştık. Geleceğimiz olan çocuklarımızın aldıkları/alacakları eğitimin niteliğinin artırılmasını kendimize dert edindik, kafa yorduk, nefes tükettik ve kamuoyu oluşturduk. Ulusal ve uluslararası ölçekte yaşanan yanlışlıklara, haksızlıklara, baskılara, işgallere, insan hakkı ihlallerine, insanlık adına ilk tepkiyi bizler verdik, bunu erdemlilik olarak gördük. Deprem, yangın, su baskınları, kıtlık-kuraklık gibi afet ve felaketlerde insanımızın, insanlığın yardımına ilk koşan örgüt olduk” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen olarak bugün 240 binlere ulaşan üye sayısıyla hizmet kolunun yetkili sendikası, Memur-Sen olarak bugün 650 binleri aşan üye sayısıyla yetkili konfederasyon ve ülkemizin en büyük sivil toplum örgütü olduklarını belirten Tektaş, bu noktaya çok kolay gelmediklerinin altını çizdi.

Bütün sorunlu-sıkıntılı dönemlere ve iyi niyetli olmayan kişi ve kurumlara rağmen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak milletle birlikte, inançla ve ısrarla verdikleri mücadeleler sonucu bugün geldikleri noktada birçok başarılı sonuç almanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Eğitim çalışanları, kamu çalışanları, ülkemiz ve insanlık adına verdikleri mücadeleleri daha güçlü yapabilmeleri; eylem, etkinlik ve çalışmaları daha canlı, daha anlamlı, daha verimli yapabilmeleri için bundan önceki yıllarda olduğu gibi üye sayılarını da artırmaları gerektiğini dile getiren Esat Tektaş, henüz hiçbir sendikaya üye olmamış 300 bine yakın eğitim çalışanının kendilerinden davet beklediğini kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı: “Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olmasaydı, kamu çalışanlarının, eğitim çalışanlarının hangi sendika ve konfederasyonların insafına terk edilmiş olacağının korkunç tablosunu unutmayınız. Bu korkunç tablodan insanımızı korumuş olmamızın sevincini, üye sayımızı 15 Mayıs 2013’te 280 bine çıkararak daha da çoğaltmalıyız.”

Toplantıda, Adana 1 No’lu Şube Başkanımız Mehmet Sezer de bir konuşma yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.