Sporting Lizbon - Beşiktaş maçının sonucu ve özeti

Sporting Lizbon - Beşiktaş maçının sonucu ve özeti

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde son 32'ye kalmak için Sporting Lizbon'la karşılaştığı maçta istediğini alamadı.

Avrupa Ligi H Grubu'nda son haftaya lider giren Beşiktaş, Sporting deplasmanında tutunamadı, rakibi karşısında öne geçmesine rağmen 10 dakikada yediği 3 golle sahdan 3-1 yenik ayrıldı. Kartal, grupta bir kez kaybetmesine rağmen, Avrupa defterini kapattı.

SPORTİNG MAÇA HIZLI BAŞLADI

Ev sahibi takım karşılaşmaya daha atak başladı. Beşiktaş ise topu daha çok ayağında tutarak, uzun paslarla hücuma çıkmaya çalıştı. 20. dakikadan itibaren maça dengeyi getiren siyah-beyazlı temsilcimiz, özellikle Gomez ve Olcay ile çok net 2 fırsatı kullanamadı ve öne geçemedi.  

PERDEYİ GOMEZ AÇTI

İkinci yarıya iyi başlayan eip temsilcimiz Beşiktaş oldu. Ön alanda presle Portekiz ekibine fırsat vermeyen Beşiktaş, 58. dakikada öne geçti. Quaresma'nın nefis trivela pasında Gomez skoru 1-0'a getirdi. 67. dakikada beklemediğimiz bir gol geldi. Sporting atağında defans ile Tolga arasında bir anlaşmazlık oldu, bu fırsatı kaçırmayan Slimani maça dengeyi getirdi. 72. dakikada Sporting ikinci golü de buldu. Bryan Ruiz'in sert vuruiunda Tolga kapattığı köşeden topun ağlara gitmesini engelleyemedi ve temsilcimizin umutların azaldı. 

MALESEF ELENDİK

Umutlarımızı tamamen bitiren isi ise 77. dakikada eski bir Trabzonlu Teofilo oldu. Seri çalımlar sonrası net bir vuruşla skoru 3-1'e getiren Kolombiyalı skoru da belirledi. 

Bu sonuçla haftaya lider giren Beşiktaş grubu 9 puanla 3. sırada tamamladı ve Avrupa Ligi'ne veda etti.

Sporting Lizbon: 3 - Beşiktaş: 1

Stat: Jose Alvalade

Hakemler: Manuel Grafe, Guido Kleve, Mark Borsch (Almanya)

Sporting: Rui Patricio, Jefferson, Paulo Oliveira, Joao Pereira, Naldo, William Carvalho, Joao Mario, Adrien Silva, Slimani, Montero, Ruiz

Beşiktaş: Tolga Zengin, İsmail Köybaşı, Tosic, Beck, Rhodolfo, Sosa, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Quaresma, Gomez

Goller: Dk.58 Mario Gomez (Beşiktaş), Dk. 67 Slimani, Dk 72 Bryan Ruiz, Dk. 77 Teofilo Gutierrez (Sporting) 

GOMEZ

 SPORTING: 3-1 :BEŞİKTAŞ 

90+4. dakika: Beşiktaş, Sporting Lizbon'a 3-1 kaybetti ve UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nun 3. olarak elendi ve Avrupa defterini kapattı.

90+2. dakika: Beşiktaş'ın hızlı hücumunu faulle kesen Mario sarı kart gördü.

90+1. dakika: Lokomotiv Moskova, Skenderbeu'yu 3-0 yenerek üst tura yükseldi.

90. dakika: Maçın sonuna 4 dakika eklendi.

90. dakika: Ceza alanı içinde Cenk Tosun'un Mario Gomez'e pasında Naldo dokundu kaleye yönelen topu Rui Patricio çıkarttı.

86. dakika: Sporting'de Islam Slimani yerini Matheus Pereira'ya bıraktı.

85. dakika: Beşiktaş'ta İsmail Köybaşı çıktı Kerim Frei oyunda.

84. dakika: Quaresma sağ çaprazdan üst üste çalımlarla kaleye yaklaştı. Portekizli tam şutunu çekecekken Naldo araya girdi.

81. dakika: Quaresma'nın sağdan kullandığı korneri Sporting savunması ön direkte uzaklaştırdı.

80. dakika: Beşiktaş'ta Sosa çıktı ve Cenk oyuna girdi. Şenol Güneş çift forvete döndü.

77. dakika: GOL! Teofilo Beşiktaş ağlarına 3. golü gönderdi. Hızlı çıkan Sporting'de Gelson'dan pası alan Gutierrez, Tosic'ten sıyrıldı ve şutunu çekti. Tolga'nın sağına giden top ağlarla buluştu.

74. dakika: Jose Sosa'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunu Sporting Lizbon savunması uzaklaştırdı.

72. dakika: GOL! Sporting Lizbon 2. golü Bryan Ruiz'le buldu ve maçta öne geçti. Mario'dan pası alan Ruiz, sol çaprazdan yakın köşeye sert vurdu. Tolga'nın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu.

72. dakika: Beşiktaş'ta Necip Uysal, Olcay Şahan'ın yerine oyuna girdi.

70. dakika: Teofilo Gutierrez'in sağ çaprazdan şutunda kaleci Tolga Zengin direk dibinde topu kornere çeldi.

67. dakika: GOL! Sol kanattan ortaya doğru yapılan ortayı ceza sahasına girmeden kontrol eden Slimani, Tolga'dan önce topa dokunmayı başardı ve topu ağlara gönderdi.

63. dakika: Hızlı çıkan Sporting'de Slimani'nin şutu savunmadan sekti ve üstten dışarı çıktı. Sporting'in kullandığı köşe vuruşunda ise sonuç yok.

61. dakika: Ricardo Quaresma'nın yaklaşık 30 metreden sert vuruşu direğin hemen üstünden dışarı gitti.

58. dakika: GOOOOLL! Mario Gomez ve Beşiktaş 1-0 önde. Sporting çıkarken topu kaptırdı. Topu alan Quaresma sol kanattan içeri sokuldu ve yine trivela ortasını kale sahasına gönderdi. Arka direğe doğru giden topa Mario Gomez plaseyi yaptı ve topu ağlara gönderdi: 0-1

54. dakika: Pereira'nın sağdan uzun taç atışını Tolga iki hamlede tuttu.

52. dakika: Baskıyla topu kapan Sosa, cepheden sert vurdu. Top savunmadan döndü.

50. dakika: William Carvalho baskıyla topu kaptı ve hafif sol çaprazdan şutunu çekti. Top ters taraftan dışarı çıktı.

50. dakika: Sosa'nın serbest vuruştan ortasını Tosic içeriye çevirdi. Rhodolfo'nun yakın mesafeden kafa vuruşu üstten dışarı gitti.

48. dakika: Jefferson'un soldan ortası Slimani'den sekip Tolga'da kaldı.

46. dakika: Sporting'de Gelson Martins, Fredy Montero'nun yerine oyunda.

46. dakika: Beşiktaş 2. yarıya başlayan taraf.

45+1. dakika: İlk yarı sonucu 0-0.

45+1. dakika: Sol kanatta Quaresma'dan gelen ortayı Rui Patricio bir an elinden kaçırdı. Gomez topa müdahale edemeden Patricio topa dokunup o bölgeden uzaklaştırmayı başardı.

45. dakika: İlk yarının sonunda 1 dakika eklendi.

44. dakika: Quaresma'nın sol çaprazdan serbest vuruştan ortasını arka direkte kaleci çıktı ve yumruklayarak uzaklaştırdı.

40. dakika: Beşiktaş bir kez daha gole yaklaştı. Sol kanattan gelen ortaya Olcay Şahan'ın sağ çaprazdan çok sert şutunu Rio Patricio çıkardı.

35. dakika: Bryan Ruiz'in pasıyla Jefferson Nascimento sol kanattan ceza alanı içine ortasını yaptı ancak top kaleci Tolga Zengin'de kaldı.

34. dakika: Sosa, savunmanın arkasına gönderdiği pasla Gomez'i düşündü. Gomez'den önce savunma araya girip tehlikeyi önledi

32. dakika: Sosa'nın sağdan yaptığı ortayı savunma karşıladı boşta kalan topa gelişne Olcay'ın vuruşu yerde bir kez sekip direğin dibinden dışarı gitti.

28. dakika: Sporting Lizbon'da Montero'nun vuurşu barajdan döndü. Jefferson tamamlamak istedi ama top dışarı gitti ve Sporting bu serbest vuruştan sonuç alamadı.

27. dakika: Quaresma, Slimani'yi düşürmesiyle Sporting Lizbon kaleyi karşıdan gören ve yaklaşık 23 metrelik mesafeden serbest vuruş kullanacak. Quaresma da sarı kart gördü bu pozisyonda.

25. dakika: Nascimento'dan topu kapıp ceza alanı içine giren Olcay açısı dar olmasına rağmen sağ çaprazdan şutunu çekti ancak top yandan dışarı çıktı.

25. dakika: Lokomotiv Moskova, Skenderbeu karşısında 1-0 öne geçti. Bu sonuca göre Beşiktaş'ın bu maçı kaybetmemesi gerekecek.

24. dakika: Topla birlikte kateden Joao Mario sağ çaprazdan vuruşunu yapıyor ancak top farklı şekilde üstten dışarı gitti.

22. dakika: Ceza yayı gerisinde topla buluşan Olcay Şahan ara pasla ceza alanı içine hareketlenen Oğuzhan Özyakup'u topla buluşturmak istedi fakat Oğuzhan ofsayt pozisyonunda yakalandı.

20. dakika: Fredy Montero'nun sağ çaprazdan şutunda savunmada Dusko Tosic'ten seken top kornere çıktı.

18. dakika: Orta alanda William Carvalho, Jose Sosa'yı tutarak düşürmesi sonucu hakem Manuel Grafe'den sarı kart gördü.

17. dakika: Quaresma'nın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Mario Gomez için ofsayt bayrağı kalktı. Ancak Gomez hakemlerle aynı görüşte değil.

14. dakika: Beşiktaş gole çok yaklaştı. Quaresma'nın soldan trivela ortasında Gomez kaleciyle karşı karşıya kaldı ama topu kontrol edemedi.

11. dakika: Quaresma'nın serbest vuruştan ortasında Pereira arka direkte topu kafayla kornere gönderdi.

7. dakika: Jefferson'un soldan kullandığı korneri ön direkte Beşiktaş savunması kafayla uzaklaştırdı.

6. dakika: Jefferson'un soldan uzun kullandığı taç atışında savunma topu kafayla uzaklaştırdı. Atağın devamında Olcay'dan seken top kornere çıktı.

2. dakika: Jefferson'un soldan ortasında Mario kontrol edip şutunu çekti. Top Tolga'nın kucağına gitti.

1. dakika: Maça ev sahibi Sporting başladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.