STEM Keşif Haftası’nda “STEM İle Sosyalleş Ve Eğlen”

STEM Keşif Haftası’nda “STEM İle Sosyalleş Ve Eğlen”

STEM Keşif Haftası, 22-28 Nisan 2019 tarihlerini kapsayan hafta tüm Avrupa’da ve Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

STEM Keşif Haftası, 22-28 Nisan 2019 tarihlerini kapsayan hafta tüm Avrupa’da ve Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

STEM eğitiminin önemine dikkat çekilmesini amaçlayan bu haftada Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 20 ortaokul öğrencisine yönelik bir STEM Kampı düzenlendi. 2 gün süren kamp kapsamında 10 farklı bilim atölyesi alanında uzman eğitimciler tarafından verildi. Ayrıca proje sloganı olan “STEM ile sosyalleş ve eğlen” adı altında öğrencilerin birbirleri ile tanışması ve bilimin eğlenceli yönünü de keşfetmelerine yönelik bir dizi etkinlik de gerçekleştirildi.

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ve ekibi Sandalye Kapmaca Oyunu ile “Ekoloji, Mendel Kanunları, Olasılık” konularında; Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Selçuk Yusuf Arslan “Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji” konusunda; Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Merve Özer “STEM ile Kodlama Atölyesi”yle, Fen Bilgisi Öğretmeni Semih Esendemir “Spektroskop Yapımı Ve Uzay Atölyeleri” ile; Matematik Öğretmeni Tolga Aygün ise “Bardaklarla Matematik Atölyesi”yle kampa katkı sağladı.

Doku Okulları ve Ankara Mezuniyet projeyi destekleyen kurumlar arasında yer aldı. Ayrıca Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de buz kırıcı etkinliklerle öğrencilere eğlenceli anlar yaşattı.

Öğrencilerin Altınköy Açık Hava Müzesini de gezdiği etkinlik, katılım belgelerinin dağıtılması ile son buldu.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Nazan Şener: “Altınköy’de öğrencileri ağırlamaktan ve bu kampa ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Okullar mutlaka sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmelidir. Bu kamp sayesinde STEM yaklaşımından haberdar olan öğrenciler yetiştirilmesine katkı sağladık. Onların STEM alanlarına yönlenmesi ülkemiz adına da umut verici olacaktır” dedi.

Proje Yürütücüsü Selçuk Yusuf Arslan: “STEM yaklaşımı son yıllarda tüm dünyada popüler hale geldi. Ülkeler de ulusal STEM politikalarını açıklayarak bu yaklaşıma verdiklerini önemi gösterdiler. Bizler de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu özel günde 20 ortaokul öğrencisi için bir STEM kampı düzenledik. 2 gün süren kampta birbirinden değerli alan uzmanları tarafından 10 farklı atölye düzenlendi. Bu eğitimlerle öğrencilerin yaratıcı, yenilikçi ve üretken bireyler olmasına katkıda bulunmayı amaçladık. Ayrıca bu eğitimleri doğayla iç içe bir ortam olan Altınköy Açık Hava Müzesinde gerçekleştirdik. Bu projenin mottosu: STEMLE eğlen ve sosyalleş. Öğrencilerin bu etkinliklerle kodlama, matematik, biyoloji, fizik ve uzay alanlarındaki çok özel konuları disiplinler arası yaklaşımla öğrenmelerini beklerken aynı zamanda eğlenceli vakit geçirmelerini de sağladık. Kamp sonunda öğrencilerin STEM mesleklerine yönleneceğini düşünüyoruz. Ayrıca STEM alanı mesleklerini kız öğrencilerin daha az tercih ettiğini görmekteyiz. Bu anlamda bizler de aldığımız başvuruları değerlendirirken daha fazla kız öğrencinin kampa katılmasına önem verdik. Bu gönüllü organizasyonunun düzenlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara proje yürütücüsü olarak teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.